LOADING

Type to search

Zo creëer je een echt duurzame kleerkast

Lifestyle

Zo creëer je een echt duurzame kleerkast

Delen
Duurzame kleerkast

Veel mensen vinden het fantastisch wanneer ze er een echt duurzame levensstijl op na kunnen houden. Dit duurzame aspect blijkt in de praktijk uit heel wat verschillende zaken. Neem nu bijvoorbeeld je kleerkast. Heel wat mensen staan er niet bij stil, maar ook een kleerkast kan in de praktijk flink wat duurzamer worden gemaakt. Is dat voor jou ook wel interessant? Hou dan rekening met de tips op deze pagina!

Kies voor goed combineerbare kledingstukken

Een duurzame kleerkast staat in de praktijk eigenlijk gelijk aan een kleerkast waar kledingstukken in terug te vinden zijn die onderling uitstekend met elkaar gecombineerd kunnen worden. Door zo optimaal mogelijke combinaties te kunnen maken neemt de nood aan het aankopen van veel nieuwe kledingstukken stelselmatig af. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk zeer interessant is. Wil jij ook graag optimaal combineerbare kledingstukken aankopen? Kies dan bij voorkeur voor neutrale kleuren. Kleuren zoals bijvoorbeeld wit en zwart zijn in de praktijk uitstekend combineerbaar met alle andere kleuren die beschikbaar zijn.

Laat je kleren herstellen en gooi ze niet meteen weg!

Moet je vaststellen dat er een gaatje in je broek, T-shirt of ander kledingstuk is ontstaan? In dat geval kan je twee dingen doen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het kledingstuk in kwestie weg te gooien, maar je kan ze ook laten herstellen. Het spreekt voor zich dat deze laatste optie niet alleen de financieel meest interessante, maar ook de meest duurzame is. Op deze manier gaan al jouw favoriete kledingstukken in de praktijk echt heel wat langer mee!

Koop eens wat meer tweedehandse kleding

Nieuwe kleding kopen hoeft niet te betekenen dat je echt nieuwe kleding in huis moet halen… Hoezo? Je kan er in de praktijk uiteraard eveneens voor kiezen om over te gaan tot het aankopen van tweedehands kledingstukken. Niet alleen op rommelmarkten, maar ook in bijvoorbeeld tweedehandse winkels kan je vaak de mooiste tweedehands kleding terugvinden. Door te kiezen voor tweedehands kleding sla je bovendien twee vliegen in één klap. In eerste instantie hoef je minder geld uit te geven aan je kleding, maar daarnaast komt dit ook zeker de duurzaamheid van je kleerkast alleen maar ten goede.

Wees je bewust van hetgeen je koopt

Veel mensen kopen kledingstukken enkel en alleen op het uitzicht. Dit betekent concreet dat men bijvoorbeeld niet weet waar het is gemaakt. Daarnaast is het ook veelal niet duidelijk hoe kwalitatief de kleding in kwestie precies is. Ziet het er goed uit? Zit het goed? Dan zal het wel oké zijn. Uiteraard is het in de praktijk lang niet zo eenvoudig. Ga je dus met andere winkelen voor nieuwe kledingstukken? Dan is het altijd een goed idee om even een blik te werpen op het etiket. Alleen op die manier wees je, je echt bewust van hetgeen je koopt.

Kies voor duurzame materialen

Last but not least spreekt het voor zich dat er voor het maken van duurzame kleding steeds gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Enkele materialen die je op dit vlak kan overwegen zijn met name:

  1. Hennep;
  2. Katoen;
  3. Bamboe;
  4. Biologisch katoen;

Uiteraard zijn bovenstaande voorbeelden slechts het puntje van de ijsberg. Hoe dan ook, wil jij ook kunnen genieten van een echt duurzame kleerkast? Hou dan zeker en vast rekening met de keuze van het materiaal waaruit de kleding is vervaardigd!