LOADING

Type to search

Zeurhoofdpijn, wat doe je er tegen?

Gezondheid Lifestyle

Zeurhoofdpijn, wat doe je er tegen?

Delen
Zeurhoofdpijn, wat doe je er tegen?

Niets is vervelender dan opstaan met een zwaar hoofd en daar de hele dag last van hebben. We hebben het niet over zware migraine, maar over eenvoudige hoofdpijn. Zo’n zeurend gevoel, waar je een beetje chagrijnig van wordt. Zes tips!

1.  Een frisse neus

Even je spieren uitrekken is een aanrader. Nog beter is het om een ommetje te maken. Je merkt direct dat je hoofd ervan opklaart. Denk tijdens het wandelen helemaal nergens aan en geniet van je omgeving. Je voelt de zeurende pijn weg trekken. 

2. Van hard, naar zacht 

Soms heb je scherp licht nodig, soms niet. Als je hoofdpijn hebt, is scherp licht heel vervelend. Zorg voor een dimmer, zodat je de lamp altijd kunt reguleren. Voel je dat je een zwaar hoofd hebt? Dim de lichten en geniet even van het ontspannen licht.

3. Je bloedsuiker

Even een banaan eten, kan ervoor zorgen dat het lichte gevoel in je hoofd verdwijnt. Ook diverse soorten groene thee zijn goed voor je bloedsuikergehalte.

4. Uit de kraan

Een paar glazen kraanwater hebben een zuiverende werking. Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, moet je proberen regelmatiger een glas water te drinken. Uit onderzoek is gebleken dat dit goed is voor het afvoeren van afvalstoffen in je hersenen. 

5. Ontspan!

Makkelijker gezegd dan gedaan vaak, maar je ontspannen werkt het allerbeste. Dit kun je doen door even je slapen te masseren of nog beter: een algehele massage te ondergaan. Of pak een warme douche, mediteer, doe een paar yogaoefeningen, adem diep in en uit; het is maar net wat voor jou het beste werkt. 

Kopje koffie

6. Kopje koffie?

Drink een kop koffie! Van te veel koffie krijg je juist hoofdpijn, maar soms heb je net dat ene kopje nodig om alert te blijven. Vooral als je in je werkweek elke dag een paar koppen koffie drinkt, kun je die in het weekend echt nodig hebben. Drink koffie met mate, maar gerust elke dag.