LOADING

Type to search

Wat te koken voor een baby van 7 maanden?

Baby & Kind

Wat te koken voor een baby van 7 maanden?

Delen
Koken voor baby van 7 maanden

In het bijzonder wanneer je voor het eerst ouders bent geworden is de kans best groot dat je op bepaalde momenten niet precies zal weten wat allemaal klaar te maken. Het spreekt namelijk voor zich dat een baby, bijvoorbeeld van 7 maanden niet zomaar alles kan en mag eten. Ben jij ook benieuwd naar wat interessante gerechten om klaar te maken voor jouw 7 maanden oude baby? We stellen ze graag aan je voor op deze pagina!

Waarom is 7 maanden zo’n belangrijke leeftijd op vlak van voeding?

Er wordt door menig aantal experts gesteld dat 7 maanden een belangrijke leeftijd is voor baby’s. Dit niet in het minst voor wat hun voeding betreft. Dat heeft alles te maken met het feit dat er vanaf deze leeftijd heel wat nieuwe smaken kunnen worden toegevoegd aan het eten van je baby. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld om fruit en groenten uit te proberen welke over een sterkere smaak beschikken. Gecombineerd met bijvoorbeeld mild vlees of vis is het mogelijk om peulvluchten te introduceren aan je kleine spruit. Ook experimenteren met wat complexere gerechten is vanaf deze leeftijd perfect mogelijk.

Een groentesoep is een interessant gerechtje

Wanneer je een bepaalde maaltijd gaat bereiden voor je baby van 7 maanden spreekt het voor zich dat je rekening zal willen houden met verschillende factoren. Eigenlijk zijn er 3 belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

 1. Het gerechtje dat je klaar gaat maken moet lekker zijn voor je baby;
 2. De gekozen maaltijd moet voedzaam zijn en gezond;
 3. Het gerecht moet geschikt zijn voor een baby van 7 maanden;

Eén van de populairste gerechten voor baby’s van 7 maanden is een lekker smaakvolle en gezonde groentesoep. Is het voor jou niet meteen duidelijk welke ingrediënten je daarvoor in huis moet halen? Dan kan het onderstaande overzichtje je daar ongetwijfeld bij helpen!

 • 250 gram aardappelen;
 • 150 gram wortelen;
 • 150 gram pastinaak;
 • 150 gram koolraap;
 • 1 prei;
 • 1 ajuin;
 • 2 teentjes knoflook;
 • 1 eetlepel groentebouillonpoeder;
 • een klein beetje olijfolie;

Als alternatief voor een eetlepel groentebouillonpoeder zou je ook kunnen opteren voor een half bouillonblokje. Door bovenstaande ingrediënten in huis te halen zal je kunnen vaststellen dat je over alle benodigdheden beschikt om een smaakvol groentesoepje te maken voor je kleine vriend of vriendin.

Aandachtspunten voor voeding voor een 7 maanden oude baby

Ben je van plan om een lekkere maaltijd klaar te maken voor je 7 maanden oude baby? In dat geval zijn er nog enkele belangrijke zaken waar je beslist rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij om de volgende aandachtspunten:

 1. Voeg geen zout toe aan de voeding die je klaarmaakt voor je baby;
 2. Een beetje extra vet toevoegen door middel van bijvoorbeeld een klontje zachte margarine kan interessant zijn;
 3. Geef je borstvoeding? In dat geval is het wellicht zo dat je baby nood heeft aan nog wat extra vitamine D;

Is je baby ondertussen 8 maanden oud? Vanaf dat ogenblik kan je hem of haar ook gesmeerde boterhammen beginnen geven. In ieder geval, hou je rekening met de informatie en tips zoals aangegeven op deze pagina? Dan zal je steeds kunnen vaststellen dat je de meest optimale voeding kan aanbieden aan je baby!