LOADING

Type to search

Wat te doen in Sevilla? 4 tips!

Reizen

Wat te doen in Sevilla? 4 tips!

Delen
Sevilla

Sevilla mag dan misschien een beetje in de schaduw staan van toeristische pareltjes als Barcelona en Madrid, toch heeft ook deze stad ongelofelijk veel moois te bieden. Sevilla is op en top Spaans en dat uit zich in heel wat verschillende zaken. Niet alleen kan je hier dan ook enkele prachtige bezienswaardigheden aantreffen, daarnaast staat Sevilla ook bekend als de absolute bakermat van de tapas. In ieder geval, ben jij ook benieuwd naar de absolute hoogtepunten die Sevilla voor jou als toerist in petto heeft? Ontdek dan snel de 4 interessante Sevilla tips zoals aangegeven hier op deze pagina!

1.) Breng een bezoek aan het Real Alcázar

De absolute top bezienswaardigheid van Sevilla luistert natuurlijk naar de naam ‘Real Alcázar’. Het betreft hier het koninklijk paleis van de stad. Het paleis kenmerkt zich door een fraaie Mudéjar-architectuur welke vriend en vijand zal weten te verbazen. Door de jaren heen zijn er aan het paleis verschillende veranderingen doorgevoerd. Wat een bezoek aan deze locatie in de zomer extra interessant maakt is de aanwezigheid van enkele geweldig mooie tuinen. In de zomermaanden worden in deze tuinen vaak erg leuke avondconcerten georganiseerd.

2.) Beleef het grote volksfeest ‘Feria de Abril’

Zo’n twee weken na Pasen is het feest in Sevilla. Op een terrein bij de wijk Los Remedios vindt dan de zogenaamde ‘Feria de Abril’ plaats. Dit grote volksfeest staat er om bekend alles te bevatten waar de inwoners van Sevilla van houden. Tijdens de Feria de Abril kan je hier zo’n slordige 250.000 vierkante meter (!) met allerhande kraampjes aantreffen. Vrienden en familie komen hier samen gehuld in traditionele Andalusische kleding om te eten, te drinken en te dansen. De ‘Feria de Abril’ is een bijzonder sfeervol evenement welke je absoluut eens bij moet wonen.

3.) Kuier door de charmante wijk van Santa Cruz

Er zijn verspreid over de stad Sevilla heel wat leuke en charmante wijken terug te vinden waar je de authentieke, Andalusische sfeer kan aantreffen. Eén wijk die absoluut niet op je verlanglijstje mag ontbreken luistert naar de naam ‘Santa Cruz’. Hier kan je eindeloos ronddwalen door een labyrint van kleine, gezellige straatjes en langs de leukste pleintjes. Ondanks het feit dat er gedetailleerde kaartjes van deze wijk bestaan is het veel interessanter om te toetsen bij de locals naar de leukste plaatsen in Santa Cruz. Enkele aanraders die je zeker niet over het hoofd mag zien zijn:

  • Het fraaie Placita de Santa Marta;
  • Het Plaza de Santa Cruz;

4.) Ontdek het prachtige ‘Plaza de España’

Eén van de absolute trekpleisters van Sevilla is ongetwijfeld het ‘Plaza de España’. Dit plein werd ontworpen door de architect Aníbal González. Ze werd in eerste instantie gerealiseerd naar aanleiding van de Ibero-Amerikaanse expositie welke werd gehouden in het jaar 1929. Het wordt sterk aangeraden om je tijd te nemen om even een relaxte wandeling te maken over dit halvemaanvormige plein. Terwijl je dit doet kan je de 52 tegelmozaïeken bewonderen welke symbool staan voor alle Spaanse provincies. Wat dit plein extra aantrekkelijk en interessant maakt? Dat ze te zien was in verschillende Star Wars films!

Extra tip! Hoe voordelige vliegtickets naar Sevilla boeken?

Wil jij ook graag het prachtige Sevilla ontdekken? Heb je daarvoor echter slechts een beperkt budget voor handen? In dat geval zal je op verschillende vlakken willen besparen. Een eenvoudige optie om te besparen die wordt aangeboden heeft betrekking tot de vliegtickets Sevilla. Heel wat luchtvaartmaatschappijen voeren vanuit België en Nederland immers vluchten uit naar deze stad. Het gaat hierbij om traditionele luchtvaartmaatschappijen als Brussels Airlines en Lufthansa, maar ook om prijsvechters. Goedkope vliegtickets Sevilla boeken kan je dan ook onder meer doen bij Ryanair evenals Vueling.