LOADING

Type to search

Wanneer zijn zitmeubelen perfect voor jou?

Wonen

Wanneer zijn zitmeubelen perfect voor jou?

Delen
Wanneer zijn zitmeubelen perfect voor jou

Het perfecte zitmeubel bestaat niet? Toch wel! Met een kleine nuance: er bestaat een perfect zitmeubel dat voldoet aan jouw eisen of de verwachtingen van je gezin. Hoe kies je dit uit, waar moet je zoal op letten bij het kiezen van zitmeubelen? Wij geven jou hier alvast een heel aantal tips. Zo kun je goed voorbereid op zoek gaan naar het perfecte zitmeubel.

Kies voor de ideale afmetingen van je zitmeubelen

Als je een zitmeubel bekijkt, merk je diverse afmetingen op: de totale lengte en breedte, de zitbreedte of -diepte en de hoogte van de rug- en armleuningen bijvoorbeeld. Elk van deze afmetingen bepaalt het comfort van jouw zitmeubel. In de Lage Landen worden mensen alsmaar groter en daarom zien we dat de zitbreedte van sofa’s en lounge zetels alsmaar dieper wordt. Lekker achterover kunnen leunen en genoeg ruimte hebben voor je benen is geen luxe meer. Let bijvoorbeeld ook zorgvuldig op de hoogte van de rug- en armleuning. Als jij iemand bent die veel in dwarshouding in je zetel ligt, speelt de hoogte van de rugleuning niet zo’n grote rol maar zijn hoge armleuningen wel storend. Zit je echter vaak rechtop in je zetel? Dan is een hoge rugleuning en hoge armleuningen aangenamer. Bijpassende kussens kunnen aan jouw zit- of liggedrag heel wat bijdragen. Extra kussens in je rug of op de armleuningen verhogen je comfort. Bij veel modellen van zitmeubelen zijn deze dan ook standaard bijgeleverd en vervaardigd in dezelfde stof of leer als de zetel zelf.

Perfecte zitmeubel

Meet goed uit waar je zitmeubelen komen te staan

Eigenlijk zou je je zoektocht naar de geschikte zitmeubelen moeten beginnen met het uitmeten van je kamer. Waar komen je zetels of je eetkamerstoelen te staan? Voorzie altijd voldoende ruimte rondom het meubel. Het is beter om een iets minder diepe sofa of een smallere salontafel te kiezen dan te weinig ruimte te hebben om in en uit je zetel te stappen. Zie jij graag eetkamerstoelen met armleuningen? Hou er dan rekening mee dat deze altijd breder zijn dan stoelen zonder armsteunen.

Knippen en plakken: het werkt!

De klassieke oefening van knippen en plakken werkt ook bij de aankoop van zitmeubelen. Er bestaan op internet tekenprogramma’s om dit uit te voeren, of je kunt gewoon op papier een collage maken. Maak er meteen een ‘moodboard’ van: impressiefoto’s, kleuren, stoffen die je kiest en commentaren die je erbij hebt. Hou je collage altijd in het achterhoofd als je op zitmeubeljacht gaat!