LOADING

Type to search

Waarom een co-sleeper een ideale uitvinding is

Baby & Kind Lifestyle Wonen

Waarom een co-sleeper een ideale uitvinding is

Delen
Waarom een co-sleeper een ideale uitvinding is

Voor wie het niet kent: een co-sleeper is een ledikantje dat je bij je bed schuift zodat jij en je kindje samen slapen, maar dan elk in een eigen bedje. Hierdoor heb je je kindje dicht bij je, maar is er geen gevaar dat je het met al je dekens versmacht. Er zijn verschillende redenen waarom ouders gek zijn van zo’n co sleepers. We leggen het voor je uit.

Prettig gevoel

Kersverse ouders voelen er zich vaak gemakkelijker bij wanneer ze hun kindje dicht bij zich hebben. Zeker bij het eerste kindje is dat het geval. Hierdoor slapen ouders beter en gaan ze beter om met deze complexe tijd boordevol veranderingen in hun leven. En het is ook nu dat je ervan moet genieten, want voor je het weet gaan ze gaan lopen. Ook kindjes vinden het overigens fijn om dicht bij de mama’s en/of papa’s te liggen, hoewel ze er net zo goed aan kunnen wennen om in een gewoon ledikantje te slapen. Stiekem doe je het dan ook een beetje voor jezelf, maar daar is niks mis mee.

Veel aangenamer voor mams

Veel aangenamer voor mams

Natuurlijk is het ook gewoon fijn dat je niet om de haverklap uit bed hoeft te stappen. Zeker als je borstvoeding geeft, kan je meteen je ding doen en kunnen jullie nadien opnieuw lekker indommelen. Maar ook als je bijvoorbeeld een keizersnede hebt ondergaan, is het natuurlijk goed dat je je kindje kan zien, aanraken en horen terwijl je rust.

Veilige keuze

Om wiegendood te voorkomen, wordt aangeraden om altijd in de nabijheid van je kindje te slapen. Toch mogen jullie nooit samen één bed delen. Daar is de matras te zacht voor, het dekbed te zwaar, het kussen te hoog en het mensenlichaam te warm. Samen in een bed slapen kan zelfs de dood veroorzaken. Gewoon samen in een kamer volstaat om wiegendood te voorkomen, maar volgens sommigen is een co-sleeper nog beter omdat je dan goed op de ademhaling van je kindje kan letten. In ieder geval is het een veiliger alternatief dan samen in één bed te slapen.

De juiste co-sleeper kiezen

Natuurlijk moet je wel kiezen voor een veilige co-sleeper die je ook eenvoudig op de juiste hoogte kan instellen. Ga altijd goed na in welke mate je het stevig kan bevestigen en of er tussenruimte is. Kies daarnaast voor een co-sleeper met een tussenhekje om te voorkomen dat de baby in het ouderlijke bed rolt. Uiteraard kan je nog op andere dingen letten zoals extra opslagplaats, maar dat zijn steeds persoonlijke keuzes. Via websites als Wiegjes.be vind je hoe dan ook een goede co-sleeper.