LOADING

Type to search

Waar rekening mee houden bij bedrijfskleding kopen?

Zakelijk

Waar rekening mee houden bij bedrijfskleding kopen?

Delen
Bedrijfskleding

Het aankopen van bedrijfskleding lijkt op het eerste zicht wel min of meer zichzelf uit te wijzen. In de praktijk is het zo dat er toch nog altijd heel wat fouten mee worden gemaakt. Er zijn op de markt tegenwoordig dan ook heel wat verschillende soorten bedrijfskleding terug te vinden. Gaande van kledingstukken die zijn gemaakt van gewoon katoen tot exemplaren van echte bedrijfskledingstof, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wil jij er zeker van kunnen zijn dat jij uiteindelijk opteert voor de best mogelijke bedrijfskleding op de markt? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals hieronder aangegeven!

Uit welke stof moet bedrijfskleding zijn vervaardigd?

In bijzonder veel gevallen kiezen bedrijven er voor om over te gaan tot het aankopen van bedrijfskleding welke is gemaakt van honderd procent katoen. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat we deze stof uiteraard allemaal kennen en er goed mee vertrouwd zijn. Voor de korte termijn mag bedrijfskleding van 100 procent katoen dan wel interessant zijn, dat geldt niet voor de lange termijn. Dergelijke bedrijfskleding zal in de praktijk namelijk wellicht al snel haar uitstraling verliezen. Wil je dus echt met zekerheid kiezen voor een kwalitatieve bedrijfskleding waar je medewerkers echt langdurig voordeel van zullen ondervinden? Kies dan voor exemplaren die zijn gemaakt van bedrijfskledingstof!

Hou ook rekening met de dikte van de stof!

Niet alleen het type stof waar je bedrijfskleding uit is vervaardigd is belangrijk om rekening mee te houden. Denk hierbij ook aan de dikte van de stof. Een dikkere stof voelt ietwat stugger aan waardoor het comfort enigszins wordt beïnvloed. Daar tegenover staat wel dat een dikkere stof kwalitatiever is en bijgevolg ook langer meegaat. Voor een optimale bewegingsvrijheid kan je opteren voor een wat dunnere stof.

Kies voor de meest optimale pasvorm

Heel wat eigenaars van bedrijven kiezen er voor om volledig zelf te bepalen welke bedrijfskleding ze voor hun medewerkers gaan aankopen. Op zich is dat natuurlijk best mogelijk. Toch is het zo dat dit zelden een echt goed idee is. Het loont dan ook zeker de moeite om je werknemers bij het aankopen van nieuwe bedrijfskleding te betrekken. Dit niet in het minst omdat ook de pasvorm van iedereen anders is. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat je werknemers met alle plezier jouw bedrijfskleding zullen dragen… en dat is toch wel echt een must!

Tracht gelimiteerde bedrijfskleding te vermijden

Het spreekt voor zich dat je als bedrijf voor het aankopen van je bedrijfskleding altijd iets speciaals zal willen. Toch is dit in de praktijk eigenlijk helemaal niet interessant, in tegendeel. Op het ogenblik dat je later bijvoorbeeld nieuwe personeelsleden gaat aannemen zal je namelijk wellicht niet meer over de mogelijkheid beschikken om dezelfde bedrijfskleding nog aan te kopen. Het gevolg? Dat er geen sprake meer zal zijn van een bepaalde uniformiteit tussen al je medewerkers. Dat is uiteraard behoorlijk vervelend. Kies dus bij voorkeur voor doorlopende en goed verkrijgbare bedrijfskleding! Zo kan je vervelende problemen in de toekomst op een efficiënte manier vermijden.