LOADING

Type to search

Voordelen van een tankkaart

Gezondheid

Voordelen van een tankkaart

Delen
Voordelen van een tankkaart

Er zijn verschillende soorten tankkaarten die zijn gebonden aan een merk. Het nadeel daarvan is dat u altijd om moet rijden om bij het goede tankstation te komen, altijd moet zoeken en vaak een dure prijs aan de pomp betaald, terwijl u eigenlijk liever bij dat goedkopere tankstation om de hoek brandstof tankt. En dat hoeft ook allemaal niet meer. Met een tankkaart tankt u waar u wilt, betaalt u ermee of u met een creditcard betaald en krijgt u alle informatie overzichtelijk in een factuur gepresenteerd.

BTW-vermelding en tanken waar u maar wilt

Rijdt u particulier of zakelijk, aan het eind van de periode wilt u wel graag weten wat u uitgegeven hebt aan brandstof. Zakelijk gezien hebt u behoefte aan meer informatie zoals datum, locatie, welke auto getankt heeft, de kilometerstand, het aantal getankte liters en natuurlijk de BTW. Zonder BW vermelding kunt u niets terugvragen. Met de tankkaart ontloopt u ook het risico te weinig BTW terug te kunnen vragen omdat u bonnen mist en de boekhouder heeft flink wat minder werk omdat alles op één overzichtelijke factuur wordt aangeleverd.

Hebt u als ondernemer meerdere auto’s rijden dan kan het handig zijn een saldo op de tankkaart te laden zodat u het budget goed in de gaten kunt houden. Dit geldt natuurlijk ook voor particulieren die aan het eind van de maand niet voor onverwachte verrassingen willen komen te staan.

Een van de belangrijkste voordelen is ook de mogelijkheid te kunnen tanken waar u maar wilt met de tankkaart. Geen stress, geen onnodige kilometers, geen tijdsdruk en een leuke prijs wanneer u voor een van de goedkopere tankstations kiest.

Fossiel en toch groen rijden, het kan

Houdt u van duurzaam, kies dan voor het betalen van een kleine opslag per getankte liter. Met dit bedrag worden projecten gefinancierd die voor vergroening zorgen. Als blijk van waardering ontvangt u eens per jaar een officieel certificaat van deelname. Fossiel tanken met de tankkaart en toch groen bezig zijn, het kan dus, zonder uw auto, of een heel wagenpark te moeten vervangen, iets wat een kostbare investering is.

Een speciale laadkaart voor elektrisch rijden

Rijdt u elektrisch dan ontvangt u bij de aanschaf van de laadkaart een app waarmee u precies kunt zien waar je kunt opladen. Verder werkt de laadkaart precies hetzelfde als de tankkaart en heeft het dezelfde voordelen. Een extra voordeel bij de laadkaart is betalen via deze kaart wanneer de auto thuis of bij kantoor op staat op te laden. Wanneer de leverancier van de stroom voor de laadpaal is aangesloten volstaat het doorgeven van het kaartnummer. Het verbruik vindt u dan op de verzamelfactuur terug. Als extra optie is het met de laadkaart mogelijk tolwegen te betalen. De laadkaart voorziet in optimaal gebruiksgemak wanneer u veel onderweg bent.

De kleine aanschafprijs van de tankkaart staat in geen verhouding tot de financiële voordelen die de tankkaart oplevert. U bespaart op benzine, tijd, de boekhouding en krijgt er optimaal betaalgemak voor terug in de vorm van snel en veilig betalen. Hebt u meerdere auto’s rijden dan wordt middels de factuur rijgedrag en brandstof verbruik inzichtelijk op een rijtje gezet.