LOADING

Type to search

Vliegen met baby’s, waar rekening mee houden?

Baby & Kind

Vliegen met baby’s, waar rekening mee houden?

Delen
Vliegen met baby's

De eerste keer vliegen met een baby is voor de meeste ouders best wel spannend te noemen. Ze moeten dan ook met behoorlijk wat verschillende zaken rekening gaan houden. In eerste instantie zijn er uiteraard de  vele extra zaken die je mee moet nemen, maar dat is niet alles. Wat bovendien immers ook te denken van hoe je baby gaat reageren op het vliegen? Gaat je baby bijvoorbeeld niet de hele tijd huilen? In ieder geval, ga je binnenkort voor het eerst vliegen met je kleine spruit en wil je daar graag goed voorbereid op zijn? Dan is het zonder meer een aanrader om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Vanaf wanneer mag je baby vliegen?

Het is mogelijk om te vliegen met een baby van zodra deze 7 dagen oud is. Veel mensen vinden dit ongelofelijk vroeg (en dat is het ook). Toch is het na een goed verlopen bevalling mogelijk om in zo’n korte tijdspanne met je kindje op een vliegtuig te stappen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat heel wat artsen een vliegreis op zo’n jonge leeftijd afraden. In principe geldt dan ook als voornaamste advies dat er zo’n 6 weken zou moeten worden gewacht vooraleer aan boord te stappen van een vliegtuig. Dit niet in het minst omdat de grote hoogte die een vliegtuig neemt kan zorgen voor longschade bij de baby. Voorkomen is dus zeker en vast beter dan genezen.

Een vlucht met je baby voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit spreekwoord geldt zeker ook voor ouders die voor het eerst met hun baby gaan vliegen. Enkele zaken waar je in de basis zeker rekening mee zal willen houden zijn alvast de volgende:

  • Neem voldoende luiers mee aan boord;
  • Denk aan voldoende babykleding;
  • Enkele speeltjes ter afleiding kunnen geen kwaad;

Het wordt aangeraden om de bovenstaande spullen in je handbagage te stoppen en dus niet in de koffer die naar het ruim gaat. Op deze manier heb je tijdens de vlucht alles vlotjes binnen handbereik. Hou er rekening mee dat het in een vliegtuig ook niet zelden aanzienlijk kouder kan zijn dan de temperatuur buiten op de grond. Tot slot is het ook de moeite waard om je baby te onttrekken aan de heersende drukte die vaak geldt op een luchthaven. Priority boarding kan op dit vlak een interessante keuze zijn.

De zit- / ligplaats voor je baby

Een baby kan je tijdens de vlucht op de schoot nemen. Voor wat langere vluchten kan dit een beetje ongemakkelijk zijn. Omwille van deze reden bestaat er eveneens de mogelijkheid om een zogenaamde bassinet aan te vragen. Het betreft hier een klein bedje welke uit de muur klapt en precies voor jouw stoel kan worden vastgezet. Is het niet mogelijk om deze bassinet te boeken bij je vlucht? Dan kan je altijd op de luchthaven zelf nog even navragen of deze mogelijks alsnog niet beschikbaar is.

Voldoende drinken is een must

De lucht aan boord van een vliegtuig is behoorlijk droog. Deze droge lucht wordt in het bijzonder veroorzaakt door de airco die in werking treedt. Het is omwille van deze reden altijd belangrijk dat je baby voldoende drinkt. Heb je er voor gekozen om borstvoeding te geven? Zorg er dan in eerste instantie vooral voor dat je ook zelf voldoende drinkt gedurende de vlucht.