LOADING

Type to search

Vier leuke bestemmingen voor coronaveilige vakanties in 2020

Reizen

Vier leuke bestemmingen voor coronaveilige vakanties in 2020

Delen
Vier leuke bestemmingen voor coronaveilige vakanties in 2020

Eigenlijk is het vrij eenvoudig: het is niet het moment om nu de drukte in te duiken. En je blijft ook maar beter nog eventjes uit dat vliegtuig. Spanje kan je al schrappen en de verfoeilijke Belgische kust mag je ook wel links laten liggen. De natuur en de rust zijn dit jaar je beste vrienden. Daarvoor hoef je België natuurlijk niet te verlaten, maar anderzijds is het net zo leuk als je toch even het gevoel hebt van in het buitenland te vertoeven.

De kust van Normandië, Frankrijk

De kust van Normandië staat vooral bekend omwille van Operatie Overlord, toen de Westerse geallieerden het bezette West-Europa binnenvielen. De stranden en duinen van Normandië liggen dan ook bezaaid met restanten van die periode, terwijl de gigantische Amerikaanse kerkhoven toch wel imposant zijn. Aan de kust van Normandië is het gezellig wandelen en er valt heus wel wat te bezoeken, maar dan allemaal in de buitenlucht. Er zijn enkele leuke hotelletjes en er zijn ook meer dan voldoende toffe campings in de buurt. Als je houdt van trekken en wandelen zijn er ook leuke wandelroutes die je langsheen de landingsstranden meenemen, dit over een lengte van niet minder dan 70 kilometer. Zorg wel voor goede outdoor wandel- en trekkingkleding want het terrein kan ruiger zijn dan je denkt.

Normandië Frankrijk

Glamping in Durbuy, België

Ben je niet zo’n campingmens maar vind je dit niet het moment om in een overvol hotel samen te hokken? Dan zijn er in eigen land ook wel een aantal leuke glamping-opties te vinden. Bij een glamping-vakantie ga je ook gewoon kamperen, maar dan met alle luxe die je gewoon bent. Je krijgt dan bijvoorbeeld een tent in Afrikaanse stijl met een eigen badkamer, een bed en ontbijt. Een aantal grote reisbureaus pakken dit jaar uit met een glamping-aanbod waarbij je eenvoudig de sociale afstand kan bewaren. Onder andere in het in Durbuy gevestigde Connections-basecamp vind je zo’n 55 luxetenten terug. Ideaal om het gebied rond de Ourthe op eigen tempo te verkennen.

Zwarte Woud, Duitsland

Met een lengte van 160 km en een breedte tot 60 km is er in het Zwarte Woud plaats zat en is het niet eens gek moeilijk om de sociale afstand te bewaren. Vooral aan de meren, waarbij Titisee een aanrader is, kom je al snel tot rust. Het is een ideale vakantieplek voor een actieve wandelvakantie en zeker een wandeling naar de Triberger-watervallen is toch absoluut een aanrader die je niet mag missen. Het weer zit niet altijd mee, dus vergeet zeker niet om een regenjas in te pakken. Als het je echt te nat wordt, kan je altijd eens een van de koekoeksklokmusea bezoeken. Heel veilig want je vindt er geen kat.

De Moezelstreek, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg

Op zowat 250 kilometer van Brussel vind je de Moezelstreek. Hier meandert de Moezel zachtjes door de natuur en struikel je wel eens over heuvelflanken met stijgingspercentages tot 60%, maar dat maakt het ook net zo bijzonder. Vooral op de fiets is de regio de moeite waard, zeker als je ook eens doorheen het tweelingstadje Traben-Trarbach fietst en je er laat verwonderen door de duidelijke manifestatie van de jugendstil. Liever niet met de fiets? Dan kan je ook even een camper huren en de Moezel afrijden. En vergeet zeker niet om eens een avondje tijd te maken voor een heerlijke moezelwijn.