LOADING

Type to search

Sporten en work-outs die je perfect thuis kan doen

Gezondheid Lifestyle

Sporten en work-outs die je perfect thuis kan doen

Delen
Sporten en work-outs die je perfect thuis kan doen

De WHO waarschuwde eerder al dat we te weinig sporten. Een uur lichaamsbeweging per dag is een must en daar komt ongeveer 80% van de schoolgaande jeugd niet aan. Al die tijd achter de schoolbanken houdt volgens de WHO een aantal risico’s in. Volwassenen scoren net iets beter, maar dat heeft voornamelijk te maken met hun job. Wie de hele dag op de werf staat of van hot naar her holt, heeft al sneller de nodige lichaamsbeweging te pakken. Een bureaujob? Dan is het andermaal veel minder. Toch kunnen we vrij eenvoudig het een en ander doen om alsnog onze dagelijkse portie beweging in de wacht te slepen. En daarvoor hoeven we het huis niet eens te verlaten.

Work-outs van het internet plukken

Voor een goede work-out heb je niet veel nodig. Je gebruikt lekker veel spieren en met enkel een matje kan je toch al stevig trainen. Op het internet zijn er talloze video’s te vinden die je uitleggen hoe het moet. Veel video’s focussen wel op de buikspieren en doen bijna uitschijnen dat het de enige spieren zijn die belangrijk zijn. Af en toe eens aan je buikspieren werken kan natuurlijk geen kwaad, maar je hoeft echt niet te overdrijven. Er zijn meer dan voldoende alternatieven en ook bij andere oefeningen zoals squats train je je buikspieren. Afwisseling is net zo fijn!

Work out thuis

Touwtjespringen

Deze sport wordt vaak ondergewaardeerd terwijl het toch wel een heel complete training is. Tijdens het touwtjespringen train je de armen, schouders, buikspieren en het onderlichaam terwijl je stap voor stap de intensiteit opschroeft. Het is een eenvoudige work-out waarmee je afvalt en traint. Wie het al eens vijf minuten heeft gedaan, weet dat het best wel heftig kan zijn. Daarom is het een goed idee om stelselmatig de duur op te bouwen. Het is wel aangeraden om een speed rope te gebruiken en geen springtouw. Een speed rope is ergonomisch ontworpen en staat je toe om comfortabel hogere snelheden te bereiken. Je kan zo’n goede speed rope online kopen bij webwinkels als Sepai Sports.

Thuis boksen

Je kan perfect thuis boksen. Daarvoor heb je een boksbal of een bokszak nodig. De keuze maak je in functie van de beschikbare ruimte, maar ook in functie van je kracht. Heb je nog niet veel kracht in de armen? Ga dan voor een boksbal. Je kan het net zoals bokshandschoenen online bestellen. De juiste techniek is wel belangrijk dus bekijk vooraf een aantal instructievideo’s. Zorg daarnaast voor een goede opwarming. Ook hier is een speed rope heel handig!

Trainen met een fitnessball

Je kan natuurlijk altijd fitnesstoestellen in huis halen, maar daarvoor heeft niet iedereen de ruimte of het budget. Een fitnessbal of gym ball is dan een uitstekend alternatief. Met een fitnessball train je vooral de diepgelegen spieren waardoor het belangrijk blijft om het met andere trainingen te combineren, zoals boksen, touwtjespringen of squats. Het voordeel is dan weer dat je de fitnessbal afstemt op je voortgang. In het begin laat je de fitnessbal wat zachter en na verloop van tijd pomp je het steeds harder op, waarbij het trainen steeds lastiger en lastiger wordt. Er zijn talloze oefeningen die je er thuis mee kan doen en ook hier is het internet een handige inspiratiebron.