LOADING

Type to search

Snel en efficiënt vet verbranden? Dat doe je zo!

Gezondheid

Snel en efficiënt vet verbranden? Dat doe je zo!

Delen
Snel vet verbranden

Zeker wanneer we een dagje ouder worden moeten we vaak vaststellen dat de kilo’s er al eens wat sneller bijkomen dan we voorheen gewend waren. Dat is op zich geen probleem, maar het kan natuurlijk wel de uitstraling van ons lichaam (aanzienlijk) beïnvloeden. Omwille van deze reden gaan mensen steeds vaker op zoek naar mogelijkheden om niet alleen snel, maar ook zo efficiënt mogelijk vet te verbranden. Geldt dat ook voor jou? Lees dan snel de informatie op deze pagina en ontdek hoe ook jij zo efficiënt mogelijk vet kan verbranden!

1.) Snel vet verbranden met eiwitten

In eerste instantie kan het interessant zijn om te kijken in de richting van voeding welke rijk is aan eiwitten. Het is namelijk algemeen bekend dat ons lichaam twee keer zoveel energie nodig heeft om eiwitten te verteren dan geldt voor koolhydraten evenals vetten. Omwille van deze reden kan er worden gesteld dat verzadigd eiwit het beste van deze drie voedingsstoffen is. Eiwitten staan er bovendien om bekend een uiterst belangrijke bouwsteen te zijn voor het onderhouden evenals het opbouwen van spiermassa. Wil je dus met andere woorden graag op een zo efficiënt mogelijke wijze vet verbranden? Dan kan een eiwitrijk dieet het overwegen waard zijn!

2.) Zorg voor een optimale stofwisseling

Een goede vet verbranding kan alleen worden gerealiseerd op het moment dat de stofwisseling optimaal is. Door een aantal kleine veranderingen aan te brengen in je voedingspatroon kan je de stofwisseling dan ook aanzienlijk bevorderen evenals vet verbranden. Denk hierbij onder meer aan de volgende zaken:

 • Eet altijd een stevig ontbijt;
 • Eet tussen de hoofdmaaltijden door tussendoortjes zoals fruit, groenten of noten;
 • Zorg er voor dat je elke dag voldoende water drinkt;
 • Kies voor maaltijden met een optimale samenstelling;

3.) Groene thee, een wondermiddel voor vet verbranding?

Een wondermiddel voor vetverbranding zouden we groene thee nu niet meteen noemen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat groene thee niet alleen erg lekker is, daarnaast bevat het ook nog eens geen calorieën. Bovendien zijn er ook nog een aantal extra gezondheidsvoordelen aan verbonden zoals:

 • Groene thee is rijk aan antioxidanten;
 • De combinatie van catechine en cafeïne zorgen voor een verhoogde vetverbranding;

4.) Vet verbranden met krachttraining

Wie vet wil verbranden zal niet alleen rekening moeten houden met verschillende zaken met betrekking tot zijn of haar voeding. Daarnaast zal je, je ook fysiek moeten inspannen. In principe geldt voor cardio oefeningen dat je er meer energie mee verbruikt dan met krachttraining. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat krachttraining tal van extra voordelen met zich meebrengt voor wat de vetverbranding in je lichaam betreft. Het gaat hierbij om de volgende:

 • Krachttraining zorgt voor een stevige toename van de ruststofwisseling;
 • Krachttraining zorgt voor de opbouw van spiermassa;

5.) Denk aan specerijen die de vetverbranding optimaliseren

Tal van verschillende specerijen die op de markt zijn terug te vinden staan er om bekend de vetverbranding te stimuleren evenals de spijsvertering in het algemeen te ondersteunen. Wil je voor jouw vetverbranding graag gebruikmaken van één of meerdere specerijen? In dat geval kan je daarbij kijken in de richting van één of meerdere van de onderstaande opties:

 • Kaneel;
 • Ginseng;
 • Cayennepeper;
 • Komijn;

Ook door deze specerijen in je maaltijden te verwerken is het aldus mogelijk om je vetverbranding een (extra) duwtje in de rug te geven!