LOADING

Type to search

Op vakantie in eigen land, wat zijn de leukste plaatsen?

Reizen

Op vakantie in eigen land, wat zijn de leukste plaatsen?

Delen
Vakantie in eigen land

Ondanks het feit dat we tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger het geval was de wereld rond kunnen reizen geven veel mensen er ook de voorkeur aan om gewoon lekker in eigen land op vakantie te gaan. België heeft dan ook op toeristisch vlak heel wat interessants te bieden. Niet alleen zijn er de verschillende, historische steden, daarnaast kunnen er ook heel wat prachtige natuurlijke omgevingen kunnen worden ontdekt. Wil jij ook graag op vakantie gaan in eigen land? Ben je hiervoor echter nog op zoek naar een aantal interessante tips? Je ontdekt ze op deze pagina!

Ontdek de leukste Belgische steden

Ondanks het feit dat België een land is met een vrij bescheiden omvang zijn er toch heel wat leuke steden te ontdekken. Deze steden liggen verspreid over het land, maar enkelen zijn ook op relatief korte afstand van elkaar gelegen. Neem nu bijvoorbeeld Brugge en Gent. Beide historische steden zijn ongelofelijk bezienswaardig en liggen op slechts een klein half uurtje rijden van elkaar. Bovendien is het zo dat er tussen beide steden een uitstekende treinverbinding bestaat waar je gebruik van kan maken.

Het spreekt voor zich dat Brugge en Gent lang niet de enige steden zijn die je kan bezoeken. Wat namelijk ook te denken van de Belgische hoofdstad Brussel welke vaak het “klein Parijs” wordt genoemd? Daarnaast is het ook zo dat Antwerpen altijd een bezoekje waard is en wat te denken van de Limburgse steden Hasselt en Genk? Niet alleen Vlaanderen telt heel wat toeristische toppertjes, ook in Wallonië zijn er menig aantal aanraders van steden terug te vinden. Denk op dit vlak onder meer aan:

  • Het romantische stadje Dinant;
  • Het kleinste stadje van België Durbuy;
  • La Roche en Ardenne, het bruisende toeristisch hart van de Ardennen;

In ieder geval mag het duidelijk zijn, er zijn verspreid over België meer dan voldoende leuke steden terug te vinden om te ontdekken!

Laat je verbazen door prachtige natuurlandschappen

Er wordt wel eens gezegd dat men België bijna volledig heeft volgebouwd. Toch is dit niet helemaal juist. In het bijzonder wanneer je door bijvoorbeeld Limburg en zeker wanneer je door de Ardennen rijdt wordt immers al snel duidelijk dat er nog meer dan voldoende, mooie natuurlijke omgevingen te ontdekken vallen. Eén van de bekendste natuurlijke bezienswaardigheden van België zijn uiteraard de Grotten van Han. Het betreft hier een gangenstelsel van vele kilometers lang welke is opgebouwd uit mysterieuze gangen, prachtige rotsformaties en indrukwekkende druipstenen. Tijdens expedities in het gangenstelsel werden heel wat prehistorische schatten ontdekt. Bovendien is bekend dat de Grotten van Han ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt als schuilkelder.

Wanneer je natuur zegt denk je natuurlijk meteen aan de Ardennen! De Ardennen zijn een prachtig natuurgebied welke zich uitstrekt over het zuidoosten van België. Je ontdekt hier niet alleen bosrijke landschappen, maar ook diepe kloven en leuke, kronkelende rivieren. De Ardennen vormen sinds jaar en dag de absolute outdoorbestemming van ons kleine landje en dat is uiteraard niet zonder reden! Het mag dan ook duidelijk zijn, voor natuurliefhebbers zijn de Ardennen absoluut een aanrader om te bezoeken!