LOADING

Type to search

Op stedentrip als single: 5 leuke bestemmingen

Reizen

Op stedentrip als single: 5 leuke bestemmingen

Delen
Vakantiebestemmingen voor een single

Ook als single kan je een fantastische reis beleven. Sterker nog, heel wat mensen vinden het net fijn om lekker op hun eentje te reizen. Op deze manier hebben ze eigenlijk naar niemand omkijken en kunnen ze lekker doen waar ze zelf in hebben. Uiteraard spreekt het voor zich dat er ook singlereizen bestaan die in groep worden ondernomen. Het gaat hierbij dan om allemaal vrijgezellen die samen een fijne tijd in het buitenland willen beleven. Ben jij ook van plan om als single een leuke stedentrip te ondernemen, maar kan je nog wel een beetje inspiratie gebruiken? Wij hebben alvast 5 leuke bestemmingen voor een single stedentrip voor jou op een rijtje gezet!

1.) Berlijn

De Duitse hoofdstad is in vele opzichten als een absolute topper te omschrijven. Uiteraard is er het hippe karakter van de stad welke zich onder meer uit in een bruisend uitgaansleven. Dat is echter niet alles. Ook voor de single die graag tijdens een stedentrip wat cultuur opsnuift valt er hier meer dan voldoende te ontdekken. Tel daar ook nog eens de leuke eettentjes bij op en het mag meteen duidelijk zijn waarom Berlijn sinds jaar en dag één van de meest geliefkoosde stedentrip bestemmingen van Europa is.

2.) Zagreb

De Kroatische hoofdstad Zagreb is er eentje die bij menig aantal singles hoog op het verlanglijstje met toeristische bestemmingen staat. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, in tegendeel. Zagreb is namelijk een 900 jaar oude stad welke heel wat moois voor haar bezoekers in petto heeft. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze bruist en bloeit waardoor jonge singles hier de tijd van hun leven kunnen beleven. Met ruim 60 musea en kunstgalerijen evenals tientallen theaters zit het ook op cultureel vlak met Zagreb helemaal goed.

3.) Valletta

Het Maltese Valletta mag dan de kleinste hoofdstad van Europa zijn, dat neemt niet weg dat ze een onvergetelijke indruk na zal weten te laten. De Maltese hoofdstad wordt omringd door dikke vestingwallen welke het geheel een ongelofelijk indrukwekkend uitzicht geven. Een single stedentrip ondernemen naar Valletta zorgt er voor dat je eigenlijk automatisch ook andere delen van het eiland Malta zal ontdekken. De geringe afmetingen van Valletta maken immers dat ook andere nabijgelegen plaatsen waaronder het leuke Marsaxlokk doorgaans altijd worden bezocht. Ook een uitstapje naar dat andere eiland in de buurt Gozo is een absolute aanrader.

4.) Kopenhagen

Er wordt wel eens gezegd dat de Deense hoofdstad Kopenhagen op alle fronten weet te verrassen. Dat is ook niet meer dan juist. Overal in deze stad hangt een soort van creatieve vibe. Het bekendste icoon van deze hoofdstad is natuurlijk de Zeemeermin. Ook Tivoli evenals het hippiedorpje Christiana zijn locaties die niet op je verlanglijstje mogen ontbreken. Hoeft jouw single stedentrip met andere woorden niet perse naar een warm oord te zijn? In dat geval is de Deense hoofdstad Kopenhagen beslist het overwegen waard!

5.) Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest mag ongetwijfeld worden bestempeld als één van de mooiste, maar tegelijkertijd ook één van de meest ondergewaardeerde stedentrip bestemmingen van Europa. Haar statige architectuur, de uitnodigende badhuizen evenals het bruisende nachtleven zorgen er voor dat je voor een single stedentrip ook deze stad zeker op je verlanglijstje kan plaatsen. Boedapest is tot slot ook de stad waar jaarlijks het toch wel legendarische Sziget-festival wordt georganiseerd. Het spreekt voor zich dat er ook naar dit evenement steevast heel wat singles komen afgereisd. Wil jij ook graag een stedentrip voor singles beleven? Dan is het mogelijk om daarvoor onder meer een beroep te doen op de mogelijkheden die Single-reizen.be voor jou in petto heeft!