LOADING

Type to search

Met welke machine zet je de lekkerste koffie?

Wonen

Met welke machine zet je de lekkerste koffie?

Delen
Met welke machine zet je de lekkerste koffie

Dat smaken verschillen is natuurlijk een gegeven feit. Ook op het gebied van koffie is dat niet anders. De een houdt meer van een lekkere sterke espresso terwijl de ander liever geniet van een Latte of een Cappuccino. Wist je dat de koffiemachines van tegenwoordig ook bijdragen aan jouw koffiebeleving? Een koffiemachine heeft namelijk veel invloed op de smaak en kwaliteit van de koffie. Daarom gaan we je in dit artikel vertellen met welke machine je de lekkerste koffie zet.

Terug in de tijd, of toch niet?

Laten we beginnen met filterkoffie. Misschien denk je hierbij wel, ja hoor, lekker terug in de tijd terwijl er tal van andere apparaten op de markt zijn tegenwoordig. Het zal je misschien verbazen maar koffie zetten met een filterkoffie apparaat is terug van weggeweest en weer helemaal hot! Het voordeel van filterkoffie is dat je voor een grotere groep in één keer koffie kunt zetten. Bovendien worden bittere smaken en andere stoffen tegengehouden door de filter, waardoor je koffie veel smaakvoller is. Bovendien haal je tegenwoordig in veel koffiezaakjes speciale koffie voor dit type apparaat, waardoor je meer kunt variëren in de smaak van je koffie. 

Geen verstand van koffie zetten?

Goede koffie zetten is een kunst. Helaas is deze kunst niet voor iedereen weg gelegd. Heb jij dus geen verstand van koffie zetten maar wil je toch thuis net zo genieten als in je favo koffietentje, dan is een volautomatische espressomachine jouw ding. Het enige wat je bij deze machine hoeft te doen is te zorgen dat je verse bonen in de maler stopt, het waterreservoir vult (het liefste met zacht water) je kiest je drank uit en de machine doet de rest. Idiotensicher deze machine, zouden de Duitsers zeggen maar wel optimaal genieten.

Snel genieten zonder ook maar ergens over na te hoeven denken

Heb jij ’s ochtends altijd haast maar wil je wel genieten van een kopje heerlijke koffie? Dan is een Senseo apparaat of een Nespresso apparaat jouw ding. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat inschakelen, de pad of cup in de machine te plaatsen en binnen een halve minuut heb jij een heerlijk bakkie pleur voor je neus. Naast het gemak van het zetten kun je per kopje variëren in smaak, omdat elke cup of pad goed is voor één kopje.

Barista spelen met een halfautomaat

Mag er voor jou wel iets meer uitdaging aan het koffie zetten zitten? Dan kun je de Barista in je laten ontwaken met een halfautomatische espressomachine, ook wel pistonmachine genaamd. Bij deze machine kun je variëren met de sterkte, de hoeveelheid water en zelfs met de temperatuur van jouw kop koffie. Daarnaast kun je met deze machine ook zalige cappuccino’s en latte’s maken aangezien er op alle halfautomaten een stoompijpje oor het opschuimen van verse melk gemonteerd zit.

Je ziet dat er tegenwoordig voor iedereen wel een koffiemachine op de markt is. Natuurlijk hebben we in dit artikel nog lang niet alle mogelijkheden behandeld en zijn er nog tal van andere mogelijkheden om lekkere koffie te zetten. De machines hierboven zijn meer gedacht voor mensen die op een gemakkelijke manier van de meest verrukkelijke koffie willen genieten……