LOADING

Type to search

Kantoormeubelen van beukenhout: kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit

Zakelijk

Kantoormeubelen van beukenhout: kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit

Delen
Kantoormeubelen van beukenhout kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit

Beukenhout is een populaire keuze voor kantoormeubelen. Dat heeft niet alleen te maken met de natuurlijke schoonheid van dit materiaal, maar ook met de sterkte en de duurzaamheid. Door de eigenschappen die eigen zijn aan beukenhout, is het een ideaal materiaal voor gebruik in een kantooromgeving.

Prachtige kantoormeubelen van beukenhout

Hout is sowieso al een populaire keuze op het gebied van kantoormeubilair. Het oogt natuurlijk en ook bij beukenhout is dat het geval. Deze harde en fraaie houtsoort wordt vaak gestoomd, waarbij het een zachte en egale kleur krijgt. Hierbij kan het hout ook goed worden gebogen. Doordat het goed te bewerken is, kunnen er prachtige meubelstukken van worden gemaakt. Ook het feit dat het niet alleen goed te spijkeren en te schroeven is, maar ook goed te lijmen, spreekt in het voordeel van beukenhout. Een prachtige afwerking is namelijk altijd mogelijk. Dit geldt ook als het op lakken, beitsen en politoeren aankomt. Hoewel beukenhout ideaal is voor bijvoorbeeld kantoormeubelen, is het goed om te weten dat deze houtsoort ongeschikt is voor buiten.

Duurzame keuze

Duurzame keuze

Op het gebied van duurzaamheid scoort beukenhout behoorlijk goed. De beuk is een veelvoorkomende boomsoort in Europa. Het hout hoeft dus niet eerst op een vervuilende boot de halve wereld rond te varen. Meer zelfs: ook inlands beukenhout behoort tot de mogelijkheden. Het is wel belangrijk dat er wordt gekozen voor FSC-gecertificeerd beukenhout. Dan is het gegarandeerd dat dit hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Dat kantoormeubelen van beukenhout ook nog eens lang meegaan en dat hout eenvoudig een nieuwe toepassing kan krijgen, speelt eveneens in het voordeel van beukenhouten kantoormeubelen.

Goed te bewerken

Voor de producent is beukenhout een geliefde keuze. Dat komt omdat beukenhout zeer goed te bewerken is, zowel manueel als machinaal. Beukenhout kent nu eenmaal een zeer beperkte versplintering, waardoor men eenvoudig strakke vlakken en rechte lijnen kan maken. En door de sterkte en de consistentie gebruikt men het onder meer voor gebruiksmeubilair en constructies. Doordat beukenhout zo’n goede eigenschappen kan voorleggen, wordt het in bijna alle zetels verwerkt. Verder kan men zonder problemen in beukenhout nieten, waardoor het geliefd is bij stoffeerders.

Kwaliteitsverschillen zijn mogelijk

Hoewel beukenhout een goede keuze is op het gebied van kantoormeubilair, is er wel een kanttekening bij te maken. Op zich is beukenhout namelijk geen optimale houtsoort. Zo is de werking van het hout vrij groot. Daarom is het belangrijk dat producenten het hout snel en op een gepaste wijze verwerken. Gestoomd beukenhout is veel stabieler dan ongestoomd beukenhout. Ook een eventuele impregnatie, waardoor het hout bijvoorbeeld beter kan scoren op het gebied van brandwerendheid, is bepalend voor de kwaliteit.

Indien het gaat om kwaliteitshout dat correct is verwerkt, is beukenhout zelfs geschikt voor intensief gebruik en zal je er lang plezier aan beleven. Niet voor niets gebruikt men het wel eens voor intensief belopen parket. Voor de consument is het vaak moeilijk om meubelen van kwaliteitshout te herkennen. Kies daarom altijd voor betrouwbare leveranciers en A-merken. Let vooral op voor spotgoedkope beukenhouten meubelen. Onder andere bij Manutan kan je beukenhouten kantoormeubelen kopen van kwaliteitsmerken. Ook het eigen Manutan-huismerk is een goede keuze.