LOADING

Type to search

Je woonkamer klaarmaken voor de winter met deze tips

Wonen

Je woonkamer klaarmaken voor de winter met deze tips

Delen
Woonkamer winter

Staat de winter weer voor de deur? In dat geval is het waarschijnlijk zo dat je het interieur van je woning daaraan zal willen aanpassen. Veel meer dan tijdens bijvoorbeeld de zomer het geval is brengen we namelijk met z’n allen heel wat tijd door in de woonkamer. Wil je dit zo comfortabel en gezellig mogelijk kunnen doen? Zou je bovendien ook graag tijdens de feestdagen willen kunnen vertoeven in een echt gezellig ingericht interieur? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de tips zoals aangegeven hier op deze pagina!

Een winter woonkamer mag wat voller staan

Er kan in menig aantal woningen worden vastgesteld dat de woonkamer er tijdens de winter toch behoorlijk anders uitziet in vergelijking met de zomer. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat een winterse woonkamer veelal een flink stuk voller staat. Dat is ook geen probleem. De kerstboom alleen al neemt behoorlijk wat plaats in beslag, maar wat ook te denken van wat extra kaarsen die worden geplaatst? Hoe dan ook, door je woonkamer tijdens de winter net wat voller te zetten wordt er ongetwijfeld extra sfeer en gezelligheid gecreëerd.

Sfeerverlichting is eigenlijk een absolute must

Kies er zeker tijdens de donkere wintermaanden voor om in je woonkamer wat extra sfeerverlichting te integreren. Dit kan je op verschillende manieren doen, namelijk:

  • Richt staande lampen naar de muur;
  • Plaats verschillende kaarsen in je woonkamer en gebruik ze ook;
  • Vanaf begin december kan je gebruikmaken van kerstverlichting in je woonkamer;

Hou er rekening mee dat de verlichting in je woonkamer niet alleen maar sfeervol moet zijn. Doe je bijvoorbeeld soms wat werk in deze ruimte? Dan spreekt het voor zich dat je daarvoor ook over meer praktische verlichting zal moeten beschikken.

Sta ook even stil bij de geur(en) in de woonkamer

Wil je tijdens de wintermaanden pas echt optimaal kunnen genieten van je woonkamer? Hou er dan rekening mee dat bij voorkeur al je zintuigen moeten worden geprikkeld. Niet alleen is het visuele aspect van je woonkamer van belang, wat bovendien ook te denken van de geuren die je zintuigen kunnen prikkelen? Voor het verspreiden van een heerlijke geur doorheen deze ruimte kan er onder meer gebruik worden gemaakt van geurkaarsen. Wil je echt de sfeer en geur van Kerstmis in je woonkamer integreren? Dan gaat er natuurlijk helemaal niets boven een rasechte kerstboom!

Natuurlijke decoratie is altijd een interessante keuze

Ben jij iemand die wel houdt van een beetje (extra) decoratie in de woonkamer? In dat geval zou je daarvoor kunnen kijken in de richting van natuurlijke decoratie. Enkele potentieel interessante mogelijkheden op dit vlak zijn:

  • Rieten manden;
  • Boomstronken;
  • Noten en bolsters;
  • Gedroogde planten;

Alle verschillende bovenstaande stukken decoratie beschikken over een natuurlijk karakter en zijn geschikt voor ieders budget. Bovendien zorgen ze er voor dat je interieur meteen een extra touch krijgt. In principe kan je het hele jaar door gebruikmaken van natuurlijke decoratie, maar toch kiezen de meeste mensen er voornamelijk voor om dit tijdens de wintermaanden te gaan doen.