LOADING

Type to search

Je houtkachel langer warm houden met infrarood glas

Wonen

Je houtkachel langer warm houden met infrarood glas

Delen
Je houtkachel langer warm houden met infrarood glas

Heb je thuis en mooie houtkachel of maak je op kantoor of in je bedrijf gebruik van houtkachels? Dan wil je natuurlijk zo duurzaam en efficiënt mogelijk kunnen stoken, om de ruimte waar de kachel staat slim, voordelig en langdurig te kunnen verwarmen. Slim stoken betekent verder ook dat je het milieu minder belast en dat je kosten bespaart op stookhout en haardhout. Een prima manier om slimmer om te gaan met je houtkachel is door gebruik te maken van zogenoemd infraroodglas. Het mooiste aan infraroodglas voor jouw kachel gebruiken, is dat je hiermee de houtkachel langer warm kunt houden. Maar hoe werkt dit precies? En welke voordelen heeft slim stoken met infraroodglas allemaal te bieden?

Houtkachels met infraroodglas: wat zijn dit eigenlijk?

Kies je voor een houtkachel met infraroodglas, bijvoorbeeld van een topmerk als Dik Geurts, dan kun je rekenen op een strak vormgegeven kachel met infraroodglas aan de voorzijde, de zijkanten en/of rondom de hele kachel. De houtkachels hebben een eigentijds en modern ontwerp en door het infraroodglas zijn de vlammen goed zichtbaar, want je kunt goed door dit type glas heen kijken. Maar infraroodglas heeft als toepassing in de houtkachels van Dik Geurts nog veel meer te bieden. Hieronder zetten we alle voordelen van houtkachels die van infraroodglas zijn voorzien voor je op een rijtje.

Een hoger rendement bereiken

Een hoger rendement bereiken

Het grootste pluspunt van houtkachels met infraroodglazen aan de voorzijde, zijkanten en/of de achterkant, is zonder twijfel het gegeven dat dit glas de warmte binnen de kachel goed vasthoudt. Hierdoor vindt er een betere verbranding plaats van het hout in de kachel en wordt er meer warmte gegenereerd. Het rendement van Dik Geurts’ houtkachels is dan ook indrukwekkend te noemen en komt uit op ongeveer 85 procent. Kachels zonder infraroodglas hebben een rendement dat lager uitvalt dan houtkachels die wel van infraroodglas zijn voorzien. In huis wordt het dus sneller warm.

Goed zichtbare vlammen voor meer kijkgenot

Het feit dat er prima door infraroodglas heen gekeken kan worden, zorgt ervoor dat het interne, vrolijke vlammenspel van een Dik Geurts houtkachel goed zichtbaar is. Het kijkgenot van een brandende houtkachel is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de ervaring die houtkachels te bieden hebben. En daarom moeten de vlammen goed te zien zijn als je in de kamer zit. Met kwalitatief goede infrarood houtkachels als van Dik Geurts is dat geen enkel probleem en geniet je van een gezellig, relaxed en sfeervol vlammenspel in de woonkamer.

Houtkachels met infraroodglas zijn sterk en veilig

Een prettig kenmerk van infraroodglas is ook dat dit glas krachtig en robuust is. Van rondvliegende vonken en brandende houtdeeltjes heb je met deze kachels totaal geen last meer. Het glas houdt namelijk het vuur binnen en voorkomt ongelukken en natuurlijk ook brandschade op het tapijt, de parketvloer of op je vloerkleed.

Keuze uit diverse staande én hangende modellen houtkachels

Houtkachels met infraroodglas van het topmerk Dik Geurts zijn in uiteenlopende modellen, formaten en soorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit kachels met infraroodglas die gewoon op de vloer staan. Maar een fraai alternatief is ook mogelijk, namelijk een houtkachel die als het ware in de kamer hangt. Onder de houtkachel met infraroodglas kun je dan bijvoorbeeld veilig het houthaard bewaren of een haardset neerzetten. Qua vormgeving en formaten is er ook keuze in overvloed als je op zoek bent naar een houtkachel met infrarood beglazing. Zo kun je vierkante modellen kopen, modellen met ronde vormingen, inbouwmodellen of langwerpige houtkachels met infraroodglas. Oriënteer je nu verder op alle mogelijkheden en geniet straks ook van een prachtige houtkachel.