LOADING

Type to search

IJsblokjes maken: 4 handige tips

Lifestyle

IJsblokjes maken: 4 handige tips

Delen
IJsblokjes maken 4 handige tips

Misschien denk je bij het lezen van de kop van dit blog, hoezo tips om ijsblokjes te maken? Je doet water in een vorm en vriezer maar. Natuurlijk heb je daar een punt maar vind je die ijsblokjes niet een beetje saai? En wat nou als je vergeten bent om de vormpjes te vullen en je hebt eigenlijk nú meteen ijsblokjes nodig, wat dan? Daarom geven we in dit blog 4 tips om ijsblokjes te maken.

Je zomerdrankje extra laten sprankelen

Je zomerdrankje laat je sprankelen met ijsblokjes met eetbare bloemen en kruiden. Lavendel, rozenblaadjes, rozemarijn. En ze geven ook nog een lekker smaakje aan je water of limonade. Leg in ieder bakje van je ijsblokjesvorm een bloem. Giet er nu vervolgens langzaam koud water op. Gebruik daarvoor een maatbeker met tuitje. Leg ze dan voorzichtig in de vriezer. Na een paar uur zijn ze klaar. Dat ziet er mooi uit, toch?!

Veel ijs in één keer

Geef jij een feestje of organiseer je bijvoorbeeld een workshop cocktails of gin maken? Dan heb je natuurlijk heel veel ijs in één keer nodig. Je kunt natuurlijk weken van te voren beginnen met twee of drie keer per dag je ijsblokjesvorm te vullen met water en zodra dit ijsblokjes geworden zijn deze in een plastic zak in de vriezer bewaren maar je snapt zelf ook dat dit eigenlijk gewoon onbegonnen werk is. Je maakt je leven dan ook een stuk eenvoudiger met een ijsblokjesmachine. Je kunt deze eenvoudig vullen met voldoende water of aansluiten op een wateraansluiting en de machine doet de rest.

Cocktail cubes maken

Heb je weleens van cocktail cubes gehoord? Deze alcoholische ijsblokjes maken het samenstellen van een cocktail heel wat makkelijker. Je kan er alle ingrediënten behalve de basisdrank in verwerken. Als het serveermoment aangebroken is, drop je een blokje in bijvoorbeeld de gin of wodka, en is je cocktail meteen klaar. Een handige verhouding is 1/3 alcohol en 2/3 frisdrank, sap of siroop in je blokjes, omdat alcohol niet hetzelfde vriespunt heeft als non-alcoholische dranken.

Cocktail cubes maken

Fruitige ijsblokjes voor kleur aan je drankje

Kleur toevoegen aan limonade, ijsthee, mocktail of cocktail gaat makkelijk met deze ijsblokjes waar fruit in verstopt zit. Kies wel voor een kleurrijke vrucht anders is je drankje alsnog saai. Stukjes appel of peer kun je dus het beste links laten liggen, maar frambozen, bramen, aardbeien, kersen, citroenpartjes en bessen werken wel perfect. Kan je drankje nog wel wat extra smaak gebruiken? Dan kan je ook verse kruiden zoals munt invriezen. Leg je ‘versiering’ gewoon in een ijsblokjestray, giet er water bij en klaar!

Ben jij op zoek naar een goede ijsblokjesmachine of ijsblokjesvormen in alle soorten en maten? Kijk dan snel op Best-Verkochte.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor heerlijk koele drankjes!