LOADING

Type to search

Hoe stop je, je kindje nu echt veilig in bad?

Baby & Kind

Hoe stop je, je kindje nu echt veilig in bad?

Delen
Baby veilig in bad

Voor heel wat jonge ouders is het altijd een beetje spannend wanneer ze hun kindje voor het eerst in bad moeten stoppen. Op zich is deze onrust nergens voor nodig, zolang je natuurlijk maar met een aantal zaken rekening houdt. Wil jij ook graag achterhalen hoe je nu precies op de meest veilige manier met je kindje in bad kan gaan? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

Een badje voor je kindje voorbereiden

In eerste instantie is het belangrijk om het nemen van een badje met je kindje grondig voor te bereiden. Op dit vlak zijn er verschillende zaken waar je aandacht aan zal willen besteden. De volgende zaken moet je bijvoorbeeld met zekerheid klaarleggen:

  • Een schone luier;
  • Tissues;
  • Watjes evenals water met een lauwe temperatuur om het gezicht en de oogjes van je kindje schoon te maken;
  • Een speciale babyzeep of bijvoorbeeld een neutrale toiletzeep;

Heb je bovenstaande zaken klaargelegd? In dat geval ga je het badje vullen met 7,5 centimeter lauwwarm water. Het water mag absoluut niet warmer zijn dan 37 graden. Wikkel je baby vervolgens in een handdoek. Het is nu tijd geworden om het gezichtje en het hoofdje van je kleintje te wassen.

Bijzondere aandachtspunten voor de eerste weken

Tijdens de eerste weken wordt het aangeraden om het gezichtje van je kindje uitsluitend te wassen met water. Een schoon washandje of een prop vochtige watten kunnen op dit vlak voldoende zijn. Hou er tijdens het wassen van het gezichtje rekening mee dat je ten allen tijde vanuit het midden naar de kanten moet wrijven. De oogjes worden bij voorkeur gewassen met behulp van een vochtig watje. Ook dit gebeurt altijd vanuit het midden naar de zijkanten. Het neusje evenals de oortjes van je baby dienen niet gewassen te worden.

Tijdens het nemen van een badje

Heb je, je baby volledig ingezeept? In dat geval kan je hem of haar in het badje plaatsen. Bij meisjes is het niet nodig om de binnenkant van de vagina te wassen. Probeer bovendien ook zeker niet om bij jongetjes de voorhuid terug te trekken! Tijdens het inzepen is het wel belangrijk om de nek, oksels evenals de liezen niet uit het oog te verliezen.

Extra tips om veilig in bad te gaan met je baby

Naast bovenstaande zijn er nog enkele extra tips waar je ook altijd even bij stil moet blijven staan. De absoluut belangrijkste tip die we kunnen geven is echter om nooit, maar dan ook nooit je baby of kindje alleen in de badkamer te laten. Enkele centimeters water kunnen reeds voldoende zijn om in te verdrinken. Verlies je kleintje dus geen moment uit het oog! Andere interessante tips zijn de volgende:

  • Zet eerste de kraan op koud water en pas daarna op warm / heet water;
  • Controleer steeds de temperatuur van het water;
  • Zorg er voor dat alle badspullen reeds op voorhand zijn klaargezet;
  • Kies voor het aanbrengen van een antisliplaag in bad;
  • Laat je kind ook op de verzorgingstafel in de badkamer niet alleen;

Hou je rekening met alle tips zoals aangegeven op deze pagina? Dan is het nemen van een veilig badje met je kindje plots een stuk eenvoudiger!