LOADING

Type to search

Gezond afvallen met deze tips

Gezondheid

Gezond afvallen met deze tips

Delen
Gezond afvallen

Heel wat mensen willen op een bepaald ogenblik in hun leven graag wat overtollige kilo’s kwijt. Vandaag de dag bestaan er ongelofelijk veel verschillende manieren om gewicht te verliezen. Dit gezegd zijnde is het zo dat lang niet al deze mogelijkheden even gezond zijn, in tegendeel. Het is in de praktijk dan ook zeker niet alleen maar van belang om gewicht te verliezen. Ook de manier waarop dit gebeurt is erg belangrijk. Door rekening te houden met de tips zoals aangegeven op deze pagina wordt gezond afvallen plots veel eenvoudiger mogelijk.

Tip 1: Besteed (zeer) veel aandacht aan je voeding

De eerste tip is wellicht de meest voor de hand liggende. Wil je graag afvallen en wil je dat ook op een zo gezond mogelijke manier kunnen doen? In dat geval zal je in eerste instantie uiteraard aandacht moeten besteden aan je voeding. Hiervoor gelden drie belangrijke aandachtspunten, namelijk:

  1. Eet gezonder;
  2. Sla geen maaltijden over;
  3. Probeer te koken zonder (veel) vet;

Wil je op een gezonde manier afvallen? Dan zal je in eerste instantie de focus moeten leggen op het eten van zoveel mogelijk gezonde etenswaren. Wonderdiëten klinken fantastisch, maar bestaan in werkelijkheid helemaal niet. Bovendien is het zo dat er in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen drie maaltijden per dag moeten worden gehouden, maar zes. Het gaat hierbij om de drie hoofdmaaltijden aangevuld met drie gezonde tussendoortjes. Sla je één of meerdere van deze maaltijden over? Dan is de kans dat je gaat snoepen uiteraard veel groter.

Tot slot geldt voor gezond afvallen eveneens dat je er voor zou moeten proberen kiezen om te gaan koken zonder vet. Veel mensen vinden dit lastig, maar in de praktijk hoeft het dat absoluut niet te zijn, in tegendeel. Koken zonder vet is zelfs op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je er voor kiezen om te stomen, te pocheren of te grillen. Op deze manier wordt ook het bereiden van een lekker stukje vlees een behoorlijk stuk gezonder!

Tip 2: Probeer elke dag minstens een half uur te bewegen

In het bijzonder voor mensen met een kantoorjob is het lang niet altijd even eenvoudig om dagelijks voldoende te kunnen bewegen… althans dat lijkt zo. Ook wanneer je geen zin hebt om elke dag te gaan sporten kan je nog steeds op verschillende manieren extra beweging in je leven integreren. Neem bijvoorbeeld eens wat vaker de trap dan de lift en probeer de auto in de garage te laten en de fiets te nemen. Door enkele kleine aanpassingen in je leven door te voeren zal je meteen kunnen vaststellen dat je aanzienlijk meer kan gaan bewegen en dat is uiteraard een zege voor je lichaam.

Tip 3: Veel water drinken helpt afvallen

Wil je met zekerheid op een gezonde manier kunnen afvallen? In dat geval is veel water drinken steeds de boodschap. Door veel water te drinken wordt de stofwisseling bevorderd waardoor de vetverbranding extra kan worden gestimuleerd. Vind je gewoon water eigenlijk nog niet zo lekker smaken? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om er bijvoorbeeld een paar druppeltjes citroen aan toe te voegen. Op deze manier krijgt het water meteen veel meer smaak!