LOADING

Type to search

Fiscaal voordelig gebruikmaken van de kracht van autoreclame

Lifestyle

Fiscaal voordelig gebruikmaken van de kracht van autoreclame

Delen
Fiscaal voordelig gebruikmaken van de kracht van autoreclame

Er zijn verschillende manieren om de aandacht van potentiële klanten naar je toe te trekken. Online marketing, socialemediamarketing en flyers zijn er voorbeelden van. Maar het is ook aan te raden om de beschikbare buitenruimte te gebruiken. Dan komen we al snel uit bij buitenreclame en bij autoreclame. Autostickers zijn ongelofelijk doeltreffend en worden gezien, zowel wanneer de auto wordt gebruikt als wanneer de auto in het straatbeeld is geparkeerd.

De vele voordelen van autoreclame

Bij autoreclame zijn er oneindig veel contactmomenten en het vergt in principe slechts een eenmalige investering, hoewel je natuurlijk afhankelijk bent van de gebruiksduur van de auto. Daarnaast ronsel je vooral klanten in de omgeving waar je rijdt. Zeker voor bedrijven die lokaal zijn georiënteerd, is dit interessant. De naamsbekendheid stijgt en je maakt gebruik van de kracht van herhaling. Zelfs de file wordt aangenamer, want dan heeft iedereen de tijd om rustig om zich heen te kijken. En zo wordt je boodschap gegarandeerd gezien.

De mogelijkheden van autostickers zijn bovendien enorm ruim. Er zijn bijvoorbeeld autostickers voor langdurige toepassingen en er zijn er voor tijdelijke toepassingen. Het gaat dan om stickers die bijvoorbeeld voor promotieacties worden gebruikt.

Fiscale regels bij autostickers

Er is ook een fiscaal voordeel aan autostickers verbonden. Zoals je wellicht wel weet, is het normaal gesproken zo dat de autokosten volgens een ingewikkelde formule beperkt zijn. Deze regel geldt echter niet voor autostickers. Lange tijd heeft de btw-administratie volgehouden dat autostickers ook een autokost zijn, maar daar is men onlangs op teruggekomen. Men beschouwt het tegenwoordig gewoon als een publiciteitskost. Dat wil zeggen dat de btw volledig recupereerbaar is en dat de kosten 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

Auto’s van vrienden en familie bestickeren

Auto’s van vrienden en familie bestickeren

Het is met andere woorden een goed idee om alle bedrijfsauto’s met autostickers uit te rusten, maar daar hoeft het zeker niet bij te blijven. Zo kunnen ook vrienden en familieleden reclame maken voor jouw bedrijf. Ook de kosten die je maakt voor het bestickeren van hun auto’s zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar. Bovendien kan je ze ook een vergoeding toekennen, omdat zij voor jou reclame maken. Deze vergoeding is eveneens voor 100% fiscaal aftrekbaar. Voor de ontvanger is dat een roerend inkomen dat apart wordt belast. Het is niet nodig om roerende voorheffing in te houden, de ontvanger dient zelf het een en ander aan te geven. Deze regels gelden in principe ook als je bijvoorbeeld aan de werknemer een vergoeding betaalt voor reclame die op zijn privéauto wordt aangebracht.

Uiteraard moet zo’n vergoeding wel redelijk zijn. Wat een redelijke vergoeding is, is onder andere afhankelijk van hoe opvallend, hoelang en hoeveel reclame er wordt geplaatst. Bij Cashcar hebben ze het bijvoorbeeld over vergoedingen tot 200 euro per maand bij het bestickeren van de volledige auto. Stickers op de achterruit (30 tot 50 euro), op de twee deuren (40 tot 50 euro) of op de vier deuren (60 tot 70 euro) brengt uiteraard minder op. Natuurlijk zijn deze bedragen slechts richtinggevend.