LOADING

Type to search

Dit zijn de beste manieren om een huid zo zacht als baby’s te krijgen

Gezondheid Lifestyle

Dit zijn de beste manieren om een huid zo zacht als baby’s te krijgen

Delen
Dit zijn de beste manieren om een huid zo zacht als baby's te krijgen

Heb je een droge huid of juist een vette huid en droom je van een zacht babyhuidje? Er zijn allerlei opties om je huid te verzorgen om een zachte huid te krijgen. Het is in elk geval belangrijk om de huidverzorging onderdeel te laten uitmaken van je dagelijkse ritueel. Het helpt niet als je een keer een maskertje neemt of je lijf met bodylotion insmeert. Bekijk hier wat je moet doen om een zachte huid net als die van baby’s te krijgen.

Gebruik een hydraterende crème

Een zachte huid is voldoende gehydrateerd. Als je vaak in de zon zit, droogt je huid uit. Ook veroudering zorgt ervoor dat je huid wat minder gehydrateerd is. Daarom is het van belang om hydraterende verzorgingsproducten te gebruiken, zoals van Clinique. Dit merk heeft net als La Roche Posay verzorgingsproducten waar hydraterende ingrediënten deel van uitmaken. Hydratatie van de huid is een van de basismanieren om een zachte huid te krijgen en uiteraard te houden.

Gebruik een hydraterende crème

Scrubben of peeling

Een peeling of het scrubben is een verademing van je huid. Je verwijdert er namelijk dode huidcellen mee net als andere onregelmatigheden. Door regelmatig te scrubben, blijft je huid schoon en dat zie je aan het stralende en blozende effect. Het scrubben voorziet nog in een ander effect. Het is namelijk zo dat deze handelswijze ook nog zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen. Een extra voordeel is dat de huidverzorgende producten daarna extra goed worden opgenomen in je huid. Heb je een vette huid? Dan is het aan te raden om eenmaal per week te scrubben. Bij een droge huid is dat te verhogen na twee keer per week, maar in de winter is dat minder noodzakelijk.

Werk met laagjes in de winter

In de winter wil je natuurlijk ook met een superzachte huid rondlopen. In deze periode is het belangrijk om nog wat meer aandacht aan je huid te besteden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met laagjes te werken. Dat betekent dat je verschillende producten na elkaar gebruikt, zoals het aanbrengen van een oil onder de dagcrème en als je naar bed gaat onder de nachtcrème.

Gebruik zonnebrandcrème

Het is om een zachte huid te behouden belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken als je buiten in de zon bent. De zon heeft namelijk een uitdrogend en beschadigend effect. Heb je een dag doorgebracht op het strand? Verzorg je huid dan extra goed met een hydraterende crème.