LOADING

Type to search

De 10 beste thrillers op Netflix!

Lifestyle

De 10 beste thrillers op Netflix!

Delen
De 10 beste thrillers op Netflix!

De dagen worden langzaam maar zeker weer donkerder en het weer wordt kouder en natter. Een uitstekende reden om een fijne thriller te kijken dus! Het is vaak lastig om te kiezen wat je precies wilt zien op Netflix door de enorme lijst aan films die de streamingsdienst aanbiedt. Wij zetten met alle liefde de 10 beste thrillers op Netflix voor je onder elkaar. Verzamel je vrienden en maak er een heerlijke thriller marathon van!

1. Secret Window (2004)

Wanneer je denkt aan Stephen King denk je meestal aan goede films… Voeg daar Johnny Depp nog eens aan toe en deze goede thriller op Netflix kan dus écht niet meer missen in jouw lijstje!

2. Gone Girl (2014)

Gone Girl is een mega spannende thriller waar Ben Affleck en Rosamund Pike laten zien wat een acteerkanonnen ze zijn. Wanneer de vrouw van Nick Dunne verdwijnt, is hij direct de hoofdverdachte, maar op de achtergrond wordt een heel geniepig spel gespeeld.

3. The Shallows (2016)

Wij zeggen: Blake Lively in een bikini en een haai en jij denkt waarschijnlijk: ‘laat maar.’  Maar niets is minder waar! De blondinde speelt een surfster die wordt aangevallen door een grote witte haai. Ze vlucht naar een kleine rots die haar veilige haven blijkt te zijn zolang het water maar niet stijgt. Om levend van de rots af te komen moet ze echter wel echt wat bedenken.

4. The Girl on the Train (2016)

Emily Blunt is een multi talent die schittert in heerlijke comedy’s, spannende horrorfilms en ijzersterke thrillers. The Girl on the Train hoort bij de laatste categorie. De Britse superster speelt een doodgewone vrouw die dagelijks met de trein reist en tijdens een korte stop bewondert ze vanaf een afstandje een perfect koppel. Of, daar lijkt het in ieder geval op…

5. Wind River (2017)

Deze psychologische thriller is het debuut van Taylor Sheridan. Het verhaal speelt zich af op een indianenreservaat waar, uiteraard, een moord is gepleegd. Een FBI-agente moet samenwerken met een lokale agent om zo de dader te vinden. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeremy Renner en Elizabeth Olsen.

Beste thrillers op Netflix!

6. Red Dragon (2002)

Ben jij een echte Hannibal fan en baal je ook dat deze goede thriller serie niet meer op Netflix staat? Dan kun je je tanden zetten in Red Dragon, de prequel van The Silence of the Lambs. Edward Norton is hier Will Graham, die zijn oude vriend (of vijand?) Hannibal Lecter om hulp moet vragen. Hannibal Lecter wordt hier uiteraard weer geniaal vertolkd door Anthony Hopkins.

7. Uncut Gems (2019)

Adam Sandler speelt meestal de hoofdrol in prettig gestoorde komedies, maar in Netflix-film Uncut Gems gaat hij voor serieuzer werk. Hij speelt de slijmerige diamantverkoper Howard Ratner die een zeldzame opaal importeert om zijn gokschulden af te betalen.

8. Don’t Breathe (2016)

Wanneer drie inbrekers denken even een simpele inbraak te plegen bij een oude, blinde veteraan die in een afgelegen wijkt woont. Echter blijkt de man een angstwekkende badass te zijn en gaat het compleet mis. Een prachtig recept voor een goede thriller!

9. Gerald’s Game (2017)

Gerald en Jessie gaan samen een weekendje weg en besluiten iets aan hun saaie seksleven te doen door aan de slag te gaan met handboeien. Terwijl Jessie echter vastgeketend zit aan bed sterft haar partner Gerald aan een hartaanval. De regisseur Mike Flanagan, die ook de voortreffelijke netflix thriller serie The Hounting of Hill House heeft geregisseerd, weet als een van de besten hoe hij de spanning op kan voeren.

10. Joker (2019)

Batman’s aartsrivaal The Joker is een van de beste schurken ooit en verschillende topacteurs hebben hun eigen draai gegeven aan de knettergekke komiek. Joaquin Phoenix zet de meest subtiele versie neer en speelt hem niet als een superschurk, maar als een anti-held die rechtstreeks uit een film van Martin Scorsese lijkt te komen.

Voor meer heerlijke thrillers kun je altijd terecht op StreamPlaza. Meer over streamingsdiensten, films of series? Op Streamplaza vindt je wat je zoekt!