LOADING

Type to search

Citytrip Alicante: 5 tips

Reizen

Citytrip Alicante: 5 tips

Delen
Citytrip Alicante

Ben jij op zoek naar een zonnige bestemming voor een citytrip? In dat geval zijn er in Spanje heel wat potentieel interessante kandidaten terug te vinden. Eén van deze kandidaten luistert naar de naam Alicante. Deze stad, welke vooral bekend is omwille van de aanwezigheid van de internationale luchthaven verwelkomt elk jaar opnieuw heel wat toeristen. Deze toeristen laten zich verbazen door het relatief onbekende aanbod met bezienswaardigheden en leuke locaties die hier zijn terug te vinden. Spreekt een citytrip naar Alicante jou ook wel aan? Dan is het alvast de moeite waard om even kennis te maken met de onderstaande 5 tips!

1.) Lekker kuieren doorheen de charmante volkswijk van Alicante

Iets wat je absoluut moet doen tijdens een citytrip in Alicante is even lekker kuieren doorheen de charmante volkswijk van de stad. Het gaat hierbij natuurlijk om Barrio de Santa Cruz. Deze oude volkswijk kenmerkt zich door een doolhof aan smalle straatjes gecombineerd met leuke trappen. Je treft hier tijdens je wandeling niet alleen vele kleurrijke huisjes aan, maar ook sfeervolle straatjes evenals schilderachtige voordeuren en vooral heel veel prachtige bloemen.

2.) Ontdek de boulevard ‘La Explanada de España’

De prachtige boulevard van Alicante, de zogenaamde ‘La Explanada de España’ is één van de absolute places to be van de stad. Iedereen verzamelt zich regelmatig op de boulevard, zowel jong als oud. Aan de levendige boulevard wemelt het bovendien (zeker tijdens de zomermaanden) van de terrassen. Het betreft hier dan ook een uitstekende plaats om niet alleen mensen te kijken, maar ook gewoon even lekker verkoeling te zoeken. Kenmerkend voor de prachtige boulevard van Alicante is de aanwezigheid van zomaar even 6 miljoen marmeren tegels. Deze zijn in een golvend mozaïekpatroon aangebracht waardoor er een zeer bijzondere uitstraling tot stand is gekomen.

3.) Breng een bezoek aan het MACA

Mensen die van kunst houden moeten in Alicante beslist een bezoek brengen aan het zogenaamde MACA, beter bekend als het Museo Arte Contemporáneo Alicante. Dit museum is terug te vinden in het hart van de oude stad en herbergt een fantastische collectie kunstwerken. Het gaat hierbij onder meer om werken van gerenommeerde Spaanse kunstenaars zoals Pablo Picasso evenals Salvador Dali. Wat een bezoek aan dit museum extra interessant maakt? Dat er tot op moment van schrijven geen toegangsprijs voor wordt aangerekend!

4.) De Monte Benacantil met het Castillo de Santa Bárbara

Een andere absolute must voor elke citytrip naar Alicante is een bezoek aan de Monte Benacantil met het Castillo de Santa Bárbara. Alleen al omwille van het fantastische uitzicht over de stad is het een absolute aanrader om dit kasteel te bezoeken. Het is mogelijk om het kasteel te bereiken met de auto, maar je kan ook een toeristenbus nemen, te voet gaan of de lift nemen die zich bevindt aan de Avenida Jovellanos.

5.) Goedkoop vliegen naar Alicante

Wil je graag besparen op jouw citytrip naar Alicante? Dat is op verschillende manieren mogelijk. Neem nu bijvoorbeeld het boeken van een goedkoop vliegticket naar Alicante. Heel wat verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de internationale luchthaven van Alicante welke zich in de gemeente Elche bevindt. Het gaat hierbij niet alleen om luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia en Brussels Airlines, maar ook om prijsvechters als Ryanair en Vueling. Wil jij ook graag voordelig naar Alicante kunnen vliegen? Dan is het uiteraard de moeite waard om een vliegticket te boeken bij één  van de aangehaalde prijsvechters.