LOADING

Type to search

Bryce Canyon National Park

Reizen

Bryce Canyon National Park

Delen
bryce canyon

Het Bryce Canyon National Park doet in vele opzichten een beetje denken aan de veel bekendere Grand Canyon. Toch moet het gezegd dat Bryce Canyon eigenlijk niet echt een ravijn is. In plaats daarvan kunnen we ze beter omschrijven als een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphitheaters. Opvallend is dat de wanden van deze amphitheaters zijn gevormd door zomaar even 60 verschillende lagen. Deze lagen bestaan uit een combinatie van zandsteen, kalksteen en leisteen. Op het ogenblik dat je de Amerikaanse staat Utah gaat bezoeken mag even halt houden bij het Bryce Canyon National Park absoluut niet op je planning ontbreken.

Waarom het Bryce Canyon National Park bezoeken?

Het Bryce Canyon National Park bezoeken is een absolute aanrader wanneer je in de Amerikaanse staat Utah vertoeft. Het spreekt voor zich dat het merendeel van de reizigers in het bijzonder de Grand Canyon willen bezoeken in Arizona, maar ook Bryce Canyon heeft haar bezoekers heel wat moois te bieden. Het mooie van dit nationaal park is bovendien dat alle uitkijkpunten zich aan dezelfde kant van de weg bevinden. Heb je slechts een beperkte hoeveelheid aan tijd beschikbaar om dit nationaal park te bezoeken? In dat geval wordt het aangeraden om uitsluitend het eerste gedeelte te bezoeken. Hier bevindt zich immers het mooiste stuk van het nationaal park.

Hoeveel kost een bezoek aan Bryce Canyon National Park?

Het spreekt voor zich dat de nationale parken die zich in de Verenigde Staten bevinden ook op een bepaalde manier moeten worden onderhouden. Dit geldt niet alleen voor de wegen die er doorheen lopen, maar ook voor de verschillende bezienswaardigheden die er terug te vinden zijn. Al deze verschillende zaken kosten uiteraard geld en daarom wordt er een bepaalde toegangsprijs aangerekend. Dit geldt ook voor het Bryce Canyon National Park. De toegangsprijs voor dit park is op moment van schrijven vastgesteld op 20 dollar per persoon. Voor toegang met de auto wordt een kostprijs van 35 dollar in rekening gebracht. Ga je wellicht meerdere keren per jaar naar het Bryce Canyon National Park gaan? In dat geval kan je er voor kiezen om de Park-Specific Annual Pass aan te kopen. Deze kost 40 dollar per jaar.

Hoe kan je Bryce Canyon bereiken?

Wil jij ook graag een bezoek brengen aan Bryce Canyon? In dat geval moet je er rekening mee houden dat dit nationaal park in vergelijking met de meeste andere slechts over één enkele toegang beschikt. Deze toegang bevindt zich aan de noordkant van het park. Om deze te bereiken moet je via de UT-12 rijden en daar vervolgens de afslag UT-63 nemen. Via de UT-63 zal je na een afstand van zo’n 3 mijl arriveren bij de ingang van het park.

Vergeet ook de andere nationale parken in Amerika niet!

De Verenigde Staten staat er om bekend een zeer groot aanbod met nationale parken te bevatten. Het spreekt dan ook voor zich dat het Bryce Canyon National Park lang niet de enige is welke je kan bezoeken, in tegendeel. Andere nationale parken die bijvoorbeeld een absolute aanrader zijn, zijn met name:

  • Death Valley National Park;
  • Yellowstone National Park;
  • Everglades National Park;
  • Hawaii Volcanoes National Park;

Ben jij ook van plan om op vakantie te gaan naar Amerika? Lees hier alles over Amerika en beleef nog vooraleer op reis te vertrekken een aanzienlijke dosis voorpret!