LOADING

Type to search

5 tips waardoor je als kleine dame groter lijkt

Lifestyle

5 tips waardoor je als kleine dame groter lijkt

Delen
Als kleine dame groter lijken

Heel wat vrouwen vinden van zichzelf dat ze te klein zijn… ook al is dat in de praktijk stiekem helemaal niet het geval. Toch, wanneer men dit idee heeft gaat men al snel op zoek naar tips om groter of langer te lijken. Er zijn inderdaad verschillende zaken waar je op dit vlak rekening mee kan houden. Wil jij er ook graag langer gaan uitzien? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande tips te lezen!

Tip 1: Draag kleding met verticale lijnen

De eerste tip heeft betrekking tot de lijnen die op je kledingstukken zichtbaar zijn. Voor kleine dames die groter willen lijken zijn verticale lijnen veruit het interessantst. In de praktijk is het mogelijk om op dit vlak te kiezen voor tal van verschillende kledingstukken zoals:

  • Krijtstrepen;
  • Plooien;
  • Verticale ritsen;

Verticale lijnen staan er om bekend de aandacht van boven naar beneden te trekken. Dit zorgt er voor dat je als derde persoon vooral meer lengte en minder breedte ziet. Voor horizontale lijnen geldt uiteraard het tegenovergestelde. De aandacht gaat daarbij dan ook vooral van rechts naar links. Op deze manier wordt de nadruk nog meer gelegd op de breedte en dus te weinig op de lengte.

Tip 2: Kies voor broeken en rokken met een hoge taille

Voor onze ogen geldt dat deze van nature aannemen dat de benen beginnen ter hoogte van de taille. Wanneer de tailleband zich boven de heup bevindt lijken je benen dan ook (aanzienlijk) langer. Dit zorgt er uiteraard voor dat je als vrouw ook in je totaliteit langer lijkt. Omwille van deze reden wordt het voor kleine dames afgeraden om gebruik te maken van zogenaamde heupbroeken. Door het dragen van heupbroeken lijk je in de praktijk wellicht alleen maar nog korter.

Tip 3: Geef de voorkeur aan effen kleuren en opvallende patronen

Kledingstukken welke zich kenmerken door grote patronen neigen al snel te gaan overheersen. Bovendien zorgen er voor dat de persoon die ze draagt alleen maar nog kleiner oogt. Ben je dus sowieso al niet al te groot? Kies dan voor kledingstukken met effen kleuren en probeer grote patronen zoveel mogelijk te vermijden.

Tip 4: Besteed ook de nodige aandacht aan je haar

Wist je dat de manier waarop je, je haar draagt eveneens een niet onbelangrijke invloed heeft op de lengte die je visueel aan de dag weet te leggen? Omwille van deze reden wordt het voor kleine(re) vrouwen aangeraden om hun haar wat korter te laten. Lang haar kan er namelijk voor gaan zorgen dat ze er al snel in gaan “verdrinken”. Ben jij iemand die toch vooral houdt van lang haar? In dat geval kan je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om je haar op te steken. Ook een knotje kan een goed idee zijn.

Tip 5: Denk ook goed na over je accessoires

De vijfde en laatste tip heeft betrekking tot de accessoires waar je gebruik van maakt. Het spreekt voor zich dat heel wat vrouwen het fantastisch vinden om (veel) accessoires te dragen. Daar is ook niets mis mee, maar ook deze accessoires kunnen een bepaalde invloed hebben op de uitstraling waarover je beschikt. Probeer bijvoorbeeld absoluut grote tassen te vermijden en ook te grote andere accessoires zijn af te raden.