LOADING

Type to search

5 tips voor een gezonde levensstijl

Gezondheid Lifestyle

5 tips voor een gezonde levensstijl

Delen
5 tips voor een gezonde levensstijl

Gezond leven is steeds meer ‘in’. Veel Nederlanders proberen namelijk meer aandacht te besteden aan een levensstijl die gezonder is. Om een gezondere levensstijl aan te houden zijn er verschillende punten waar je rekening mee kunt houden. Lees hieronder 5 handige tips voor een gezonde levensstijl.

Tip 1: Dagelijks bewegen

Ook dagelijkse beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Hoe meer je beweegt, des te soepeler je spieren en gewrichten en des te meer overtollig vet je verbrandt. Dagelijkse beweging kan door te wandelen of fietsen, maar je kunt ook naar de sportschool gaan. Train je liever thuis? Dan kun je ook zorgen voor goed muziek en dagelijks een aantal oefeningen uitvoeren. Op Speakerinfo.nl kun je nagaan welke de beste luidsprekers van het moment zijn.

Tip 2: Meer geluk en blijdschap

Hoe gelukkiger we leven, des te gezonder onze levensstijl meestal ook is. Meer geluk en blijdschap in het leven zorgt er namelijk voor dat je gemotiveerd bent en minder blijft piekeren over het leven. Mensen die gelukkig en blij zijn, schenken volgens cijfers van recente onderzoeken meer aandacht aan hun levensstijl en proberen zo gezond mogelijk te leven. Het is daarnaast belangrijk om tijd aan jezelf te besteden en om positief te denken voor een gelukkiger gevoel.

Tip 3: Gezond eten en drinken

Door gezond en gevarieerd te eten en drinken hanteer je een gebalanceerde levensstijl. Je lichaam krijgt namelijk voldoende vitamines en mineralen binnen en je kunt vetten verbranden en meer energie krijgen. Kies vooral voor voedselsoorten uit de Schijf van Vijf, waaronder fruit, groente, vis, peulvruchten, noten, eieren, zuilvelproducten, volkorenbrood, couscous en zilvervliesrijst. Qua drank is het slim om te kiezen voor suikervrije-dranken zoals thee, koffie of kraanwater. Vermijd producten met te veel zout, vezels, verzadigd vet of suiker. Ook producten als frisdrank, sap, snacks, snoep, witbrood, sauzen en zoet beleg zijn onnodig. Dat geldt ook voor tabak en alcoholische dranken.

Tip 4: Genoeg water binnen krijgen

Een volwassen persoon heeft dagelijks minstens 2,5 liter water per dag nodig. Water is namelijk een natuurlijk spoelmiddel waardoor je lichaam wordt gereinigd van slechte vetten en stoffen. Daarnaast zorgt water voor het soepel en gehydrateerd houden van de huid en nog veel meer. Zeker weten dat je dagelijks voldoende water binnen krijgt? Vul dan een 2,5 fles met water en drink de fles gedurende heel de dag beetje bij beetje leeg.

Tip 5: Ontspannen

Studies geven aan dat een persoon die ontspannen is, meer aandacht kan besteden aan een gezonder leven. Hoe meer ontspannen je bent, des te meer gefocust je namelijk bent op je doel. Benieuwd naar een makkelijke manier om jezelf te ontspannen? Je kunt een soundbar met subwoofer kopen zodat je deze aan je toestellen zoals je smartphone of je televisie koppelt. Op deze manier kun je genieten van optimaal geluidskwaliteit terwijl je ontspannende deuntjes afspeelt in huis. Andere manieren zijn het nemen van een warm bad, het lezen van een boek of vroeg gaan slapen.