LOADING

Type to search

5 niet alledaagse gezondheidstips die echt werken

Gezondheid

5 niet alledaagse gezondheidstips die echt werken

Delen
Gezondheidstips

Heel wat mensen trachten op verschillende manieren een weldaad te creëren voor hun lichaam. Het doel van deze acties is in de praktijk steeds om de algemene gezondheid te kunnen bevorderen. Heel wat verschillende gezondheidstips die worden gegeven zijn zeer voor de hand liggend. We hoeven dan ook weinig moeite te doen om ze te gaan implementeren in onze levensstijl. Dit gezegd zijnde is het zo dat er ook enkele ongewone gezondheidstips bestaan die in de praktijk toch uitstekend blijken te werken. Om welke gezondheidstips het dan precies gaat vertellen we je graag door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

1.) Drink warme dranken bij (te) warm weer

Op het ogenblik dat de zomer haar intrede doet en de temperaturen flink de hoogte in gaan grijpen we met z’n allen massaal naar koude dranken. Niet zelden wordt er zelfs geopteerd voor bijzonder koele dranken waar er nog een extra ijsblokje in wordt gestopt. Dat is niet alleen nefast voor je maag en darmen, daarnaast helpt het, het lichaam eigenlijk niet om af te koelen. Veel beter kies je er dan ook voor om een warm drankje te bestellen. Op deze manier ga je zweten waardoor het lichaam zichzelf op een natuurlijke manier kan afkoelen.

2.) Zoek geen excuus om niet te moeten bewegen

Wanneer je er een lange en vermoeiende dag op het werk hebt opzitten is sporten mogelijks het laatste waar je aan zal denken. Toch is het zo dat een half uurtje lopen er voor kan zorgen dat je een extra energieboost krijgt. Dat is echter niet alles. Een half uurtje (of langer wanneer je dat wenst) sporten zorgt er namelijk eveneens voor dat je, je mentaal heel wat fitter zal voelen. Ook dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

3.) Teveel tijd samen doorbrengen kan een relatie schaden

De sleutel tot een goede relatie? Dat is toch zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen? Niet altijd! Heel wat mensen die hun relatie nieuw leven wil inblazen kiezen er voor om hun volledige agenda vrij te maken en hun volledige aandacht aan hun partner te schenken. Verschillende experts zijn het er echter met elkaar over eens dat je er in de praktijk net goed aan doet om het omgekeerde te doen. Even wat tijd nemen voor jullie zelf kan namelijk een veel gunstiger effect hebben op de relatie.

4.) Water drinken bij een opgeblazen gevoel

Was het avondeten wel erg lekker vandaag waardoor je eigenlijk veel teveel hebt gegeten? In dat geval is het drinken van een (extra) glas water wellicht het laatste waar je aan denkt. Toch is het zo dat dit glaasje water er voor kan zorgen dat je, je beter gaat voelen. Het water zorgt er immers voor dat oplosbare vezels uit de voeding worden omgezet in een gel-achtige substantie. Dit kan er voor zorgen dat het opgeblazen gevoel waarmee je wordt geconfronteerd in geen tijd als sneeuw voor de zon zal komen te verdwijnen.

5.) Een kleinere kledingmaat, ook mogelijk bij extra kilo’s

Naarmate het lichaamsgewicht toeneemt moet er toch steeds worden gekeken in de richting van een grotere kledingmaat? Of niet? Dat is zeker niet altijd het geval, in tegendeel. Naarmate iemand meer gaat sporten zal er namelijk vastgesteld kunnen worden dat de hoeveelheid aan vet in het lichaam plaats zal maken voor (extra) spieren. Door te sporten zal de spiermassa dan ook toenemen wat eveneens een impact kan hebben op je lichaamsgewicht. Ondanks deze extra kilo’s zal de vorm van je lichaam veranderen waardoor je mogelijks in geen tijd terug naar een kleinere kledingmaat kan grijpen!