LOADING

Type to search

5 manieren om je huis kindveilig te maken

Wonen

5 manieren om je huis kindveilig te maken

Delen
5 manieren om je huis kindveilig te maken

Je huis kindveilig maken is absoluut essentieel voordat je kind kan kruipen en overal bij kan komen. Dit zijn vijf manieren om je huis vandaag nog kindveilig te maken. 

1.  Maak scherpe hoeken zacht

Ga op dezelfde hoogte van je kindje zitten en kijk eens waar ze tegenaan kunnen komen met hun hoofdje. Is dat de hoek van de salontafel, de bank of een speelgoedkist? Zorg er dan voor dat hoeken en scherpe randen zo afgerond en glad mogelijk zijn. Je kunt ook hoekbeschermers plaatsen om scherpe hoeken zacht te maken. Hier lees je op welke leeftijd je kindje leert kruipen.

2.  Speelgoed voor de juiste leeftijd

Klein speelgoed kan verstikkingsgevaar opleveren, dus zorg ervoor dat al het speelgoed geschikt is voor de leeftijd van je kindje. Het is gemakkelijk om kleine stukjes lego over het hoofd te zien. Toch moet je in de buurt van kleine kinderen extra oplettend zijn. Stofzuig je regelmatig, dan kom je kleine stukjes speelgoed wel tegen. Het enige probleem is dat ze dan al gauw in de mond van de stofzuiger belanden. 

3.  Gebruik kindersloten

Maak optimaal gebruik van kindersloten en -sluitingen op kastjes, ramen en deuren. Dan voorkom je dat je kindje niet bij schoonmaakmiddelen kunnen komen of een raam of deur opent en een gevaarlijke situatie ontstaat. Vergeet vooral het toilet niet, want sommige kinderen komen op het idee om dingen door het toilet te spoelen. 

4.  Ga voor een onderhoudsarme vloer

Ga voor een onderhoudsarme vloer

Een hardhouten vloer is waarschijnlijk geen goed idee zolang je kinderen jong zijn, dus ga in plaats daarvan voor een laminaatvloer of vinylvloer van hoge kwaliteit. Je kunt vinyl en laminaat online kopen, dus dat is gemakkelijk. Deze vloeren zijn bovendien duurzaam en onderhoudsarm, dus een prima optie zolang je kinderen opgroeien.

5.  Kies voor koordloze raambekleding

Koorden kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen, dus zorg dat de raambekleding geen koorden heeft of leg er een knoop in, zodat je kinderen er niet bij kunnen.