LOADING

Type to search

5 interessante tips om te besparen op je volgende reis

Reizen

5 interessante tips om te besparen op je volgende reis

Delen
Te besparen op je reis

Veel mensen houden er van om te reizen omdat ze op die manier nieuwe landen en culturen kunnen ontdekken. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er aan reizen ook een bepaald prijskaartje verbonden is. Lang niet iedereen heeft dan ook zomaar voldoende geld beschikbaar om op jaarbasis verschillende reizen of vakanties te ondernemen. In ieder geval, wil jij graag meer gaan reizen, maar wil je dat op een zo budgetvriendelijk mogelijke manier kunnen doen? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de 5 tips zoals aangegeven hier op deze pagina!

1.) Durf te kiezen voor alternatieve overnachtingen

Het boeken van een hotelkamer, een appartement of een andere soortgelijke, klassieke accommodatie gaat in de praktijk niet zelden gepaard met stevige kosten. Er bestaan tegenwoordig echter ook heel wat alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het boeken van een AirBNB;
  • Aan couchsurfing doen;

Bovenstaande verblijfsmogelijkheden zijn, net als een overnachting in met name een hostel of een jeugdherberg financieel een behoorlijk stuk voordeliger. Dit kan er voor zorgen dat je alsnog naar de gewenste bestemming af kan reizen en dat voor een aanzienlijk lager prijskaartje.

2.) Door tijdig de gewenste reis te boeken

De kosten die voor het ondernemen van reizen in rekening worden gebracht zijn in de praktijk altijd afhankelijk van het moment waarop er wordt geboekt. Vroegtijdig een reis boeken kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je kan genieten van een interessante vroegboekkorting. Door net erg laat je vakantie te boeken is het dan weer mogelijk om te profiteren van eventuele last-minute aanbiedingen. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat in het laatste geval het aanbod aan accommodaties een behoorlijk stuk beperkter kan zijn.

3.) Probeer gebruik te maken van gratis tours

In nagenoeg elke toeristische stad is het tegenwoordig wel mogelijk om een bepaalde, gratis tour te boeken. Een dergelijke tour laat je in de praktijk veelal kennismaken met het mooiste dat de stad te bieden heeft en dat zonder dat je er bepaalde kosten voor moet betalen. Let wel, het aanbod met dergelijke tours is in de praktijk doorgaans behoorlijk beperkt. Bovendien is het ook nog eens zo dat je deze tours uiteraard steeds in groep doet en dus niet individueel.

4.) Probeer zoveel mogelijk te reizen met het openbaar vervoer

Het is best mogelijk dat je tijdens een bezoek aan een stad ook de omgeving wil verkennen. Ook binnen een (omvangrijke) stad zijn er vaak bepaalde verplaatsingen vereist. In al deze gevallen is het de moeite waard om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit is niet altijd de schoonste of meest comfortabele optie die beschikbaar is, maar veelvuldig gebruikmaken van het openbaar vervoer kan je wel een aanzienlijk financieel voordeel opleveren ten opzichte van private transportmiddelen.

5.) Beperk de hoeveelheid aan bagage die je meeneemt op reis

Veel reizigers staan er vaak niet bij stil, maar de kosten die in rekening worden gebracht voor (extra) bagage die je meeneemt op reis kunnen behoorlijk hoog uitvallen. Wil je de kosten van je reizen aanzienlijk kunnen inperken? In dat geval is het eigenlijk steeds aan te raden om te reizen met enkel en alleen handbagage. Neem je toch een extra koffer mee? Probeer dan zeker extra gewicht uit te sluiten! De kostprijs die je hiervoor aangerekend kan krijgen op de luchthaven kan immers echt zeer hoog uitvallen!