LOADING

Type to search

5 eenvoudige tips voor een healthy lifestyle

Lifestyle

5 eenvoudige tips voor een healthy lifestyle

Delen
Healthy lifestyle

Heel wat mensen beslissen op een bepaald ogenblik om het roer van hun leven een beetje om te gaan gooien. Ze willen er dan in het bijzonder voor kiezen om wat gezonder te gaan leven. Dat is op heel wat verschillende manieren mogelijk. Toch is het voor veel mensen niet meteen duidelijk hoe ze dat nu precies het beste moeten gaan aanpakken. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker en vast de moeite waard om even aandacht te besteden aan de 5 interessante tips die zijn terug te vinden hier op deze pagina!

Tip 1: Durf (vaker) te bewegen!

De belangrijkste tip voor een healthy lifestyle is wellicht bewegen, bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Laat heel wat mensen hier nu echter een grondige hekel aan hebben. Heb jij echt een hekel aan sporten? Dat hoeft nog niet meteen een groot probleem te zijn. Ook op andere manieren kan je dagelijks meer bewegen. Denk hierbij onder meer aan de volgende tips:

  1. Neem eens vaker de trap dan steeds de lift te nemen;
  2. Probeer de auto wat vaker thuis te laten en neem de fiets;
  3. Ga regelmatig even met de hond wandelen (ook leuk voor hem);
  4. Voer zelf de klusjes of karweien uit in de tuin;
  5. Ga wat vaker wandelen met je partner, vrienden of kennissen;

Tip 2: Thee als alternatief voor koffie

Ben jij iemand die de dag niet kan beginnen zonder een kopje koffie? Probeer er dan eens voor te kiezen om koffie te vervangen door bijvoorbeeld thee. Niet alleen is thee erg lekker, daarnaast is het veel gezonder dan koffie. Bovendien helpt het ook nog eens om het hongergevoel te bestrijden. In het bijzonder groene thee zorgt voor een gezonde start van jouw dag!

Tip 3: Alcohol voor het slapen is eigenlijk not done!

Ondanks het feit dat er naar alcohol vaak wordt verwezen als zijnde een “slaapmutsje” is dat eigenlijk helemaal niet juist, in tegendeel. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je door alcohol net slechter gaat slapen. Is een optimale nachtrust voor jou dus belangrijk? Dan kan je het drinken van alcohol voor het slapen gaan maar beter achterwege laten!

Tip 4: Kies voor een gezonde snack

Hoe aanstekelijk het ook mag zijn om een lekkere chocoladereep te eten als snack, in de praktijk zijn er veel gezondere alternatieven beschikbaar. Denk op dit vlak niet alleen aan allerhande fruitsoorten, maar ook aan bijvoorbeeld noten. Gezond snacken kan nog steeds erg lekker zijn en levert zeker en vast een niet onbelangrijke bijdrage aan een healthy lifestyle!

Tip 5: Glimlachen is het beste medicijn!

Een healthy lifestyle kan je nooit bekomen zonder te glimlachen. Iemand die elke dag opnieuw negatief in het leven staat zal nooit een optimale levensvreugde kunnen ervaren. Wil je dus met andere woorden echt een healthy lifestyle nastreven? Probeer dan zoveel mogelijk te glimlachen! Zijn er toch enkele zaken die je gefrustreerd en / of verdrietig maken? Besef dan vooral dat je in het leven niet alles in de hand hebt. Dit accepteren kan ook de hoeveelheid stress waar je dagelijks mee te maken krijgt aanzienlijk beperken!