LOADING

Type to search

5 belangrijke tips voor het realiseren van een modern interieur

Wonen

5 belangrijke tips voor het realiseren van een modern interieur

Delen
Modern interieur

Een modern interieur is tegenwoordig de stijl bij uitstek waar heel wat mensen voor opteren. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om de jongere generaties. Een modern interieur realiseren lijkt op het eerste zicht eenvoudig, maar dat is het niet. Pak je het verkeerd aan? Dan is het zomaar mogelijk dat je geconfronteerd zal worden met een eerder koud ogende woning. Ben jij ook iemand die de voorkeur geeft aan een modern interieur? Hou dan zeker rekening met de 5 belangrijke tips die staan aangegeven hier op deze pagina!

Tip 1: Sta stil bij de indeling van de ruimte

In eerste instantie zal je stil willen blijven staan bij de indeling van je woning. Een modern interieur realiseren betekent dat je moet kiezen voor een gevoel van openheid. Maak bijvoorbeeld gebruik van één grote ruimte waar zowel de keuken, het eetgedeelte evenals de zithoek samen in passen. Eén grote leefruimte oogt niet alleen rustig, maar ook lekker strak. Hierdoor is de basis voor jouw modern interieur dan ook meteen gelegd.

Tip 2: Wat met de muren en vloeren in een modern interieur?

Wanneer je een modern interieur van naderbij gaat bekijken zal je steeds kunnen vaststellen dat deze over een eenvoudig ogende vloer beschikt. Een vloer in een modern interieur moet dan ook eigenlijk gewoon lekker strak zijn en vooral niet teveel opvallen. Voorbeelden van geschikte vloeren voor in een modern interieur zijn dan ook:

  • Een betonvloer;
  • Een gietvloer;
  • Een keramische vloer;

Bovenstaande vloeren lijken misschien op het eerste zicht niet erg gezellig, maar ze vormen werkelijk een uitstekende basis voor in jouw interieur. Met de muren van je ruimtes? Daar kan je dan weer wel een statement mee maken. Een bakstenen wand onbewerkt laten komt bijvoorbeeld niet alleen tot zijn recht in een industrieel of landelijk interieur. Ook in een modern interieur kan je daar zonder probleem gebruik van maken.

Tip 3: Minimalistische meubels zijn een must

Het strakke en minimalistische karakter van een modern interieur moet eveneens terugkomen in de meubels waar gebruik van wordt gemaakt. Dit betekent dat je bij voorkeur kiest voor neutraal ogende meubels waarvan bijvoorbeeld de tafel bij voorkeur over een duidelijk, rechthoekig karakter beschikt.

Tip 4: Wat met de verlichting in je modern interieur?

Het is algemeen bekend dat ook de verlichting een niet onbelangrijke rol speelt bij het realiseren van een modern interieur. Voor een modern en strak interieur geldt dat er gebruik kan worden gemaakt van heel wat verschillende vormen van verlichting. Denk hierbij onder meer aan:

  • Industriële lampen;
  • (Ingebouwde) plafondverlichting;
  • Mooie designlampen;

Kies je voor designlampen? Dan spreekt het voor zich dat je modern interieur er wel meteen één of meerdere opvallende eye-catchers bij krijgt.

Tip 5: Welke materialen passen bij een modern interieur?

Bijzonder veel materialen passen bij het realiseren van een modern interieur. Bij voorkeur wordt er echter gebruik gemaakt van robuust en niet volledig afgewerkt materiaal. Betonvloeren evenals bijvoorbeeld een grote tafel met stalen poten vormen slechts enkele van de vele materialen die tot de mogelijkheden behoren. Een bezoek brengen aan een woonwinkel kan er voor zorgen dat je in één klap nog wat meer inspiratie krijgt!