LOADING

Type to search

4 voordelen van een ijsblokmaker voor horecabedrijven

Zakelijk

4 voordelen van een ijsblokmaker voor horecabedrijven

Delen
4 voordelen van een ijsblokmaker voor horecabedrijven

In de rubriek technologie lichten we regelmatig een knap staaltje technologie voor je toe. Deze keer hebben we het over de ijsblokmaker. Een ijsblokjesmachine is een machine die automatisch en snel ijsblokjes maakt. Het is erg gemakkelijk in gebruik en het is onder andere nuttig voor restaurants, hotels en cocktailbars. In steeds meer horecagelegenheden is het te vinden en dat komt omdat het talloze voordelen biedt.

Een ijsblokmaker is gewoon veel handiger

Een groot voordeel van een ijsblokmaker voor horecabedrijven is dat het veel handiger is dan zowat alle andere mogelijke oplossingen. Het is niet langer nodig om zelf water in te vriezen of om te zeulen met grote zakken met ijsblokjes. Verder neemt een ijsblokmachine weinig plaats in beslag en neem je niet onnodig diepvriesruimte in, omdat de ijsblokjes gewoon worden gemaakt wanneer ze nodig zijn. Dat betekent dat je meer ruimte hebt voor je andere ingredi├źnten.

Het helpt je bovendien om tijd te besparen. De gemiddelde ijsblokmachine doet alles namelijk enorm snel. Het is een kwestie van minuten. Combineer je een ijsblokjesmachine met een machine voor crushed ice? Dan bespaar je nog meer kostbare tijd. Wat de productiecapaciteit en -snelheid betreft, is het een en ander natuurlijk wel afhankelijk van het gekozen model. De behoeften van een restaurant zijn nu eenmaal anders dan deze van een groot hotel.

Altijd voldoende ijs voorradig

Altijd voldoende ijs voorradig

Ten tweede ben je natuurlijk zeker dat je altijd ijs in huis hebt. Als je moet rekenen op zakken met ijsblokken ben je afhankelijk van je leverancier. Wanneer er dan een hittegolf is en de koude koffies, cocktails en smoothies vlot over de toonbank gaan, dreig je ineens zonder ijsblokjes te zitten. Dan riskeer je een slechte beurt te maken en wie weet gaan je klanten wel naar de concurrentie. Ze moeten nu eenmaal gehydrateerd en koel blijven. Met een ijsblokmaker heb je dat probleem niet, je maakt gewoon ijsblokjes aan wanneer dat nodig is.

Prachtig ijs om trots op te zijn

IJs van een ijsblokmaker ziet er altijd goed uit. In plaats van troebele ijsblokken die aan elkaar blijven plakken, geniet je van mooi gevormde, volle en heldere ijsblokken. Ze leveren helder ijs van een restaurantkwaliteit en alleen al daarom is een ijsblokmaker te overwegen. Afhankelijk van het type ijsblokmaker is er ook variatie mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld wat grotere of kleinere ijsblokjes kunt kiezen. Of waarbij je kiest voor ronde of kogelvormige ijsblokjes. Hierdoor kan je jouw cocktails extra impressionant maken.

Goedkoper dan zakken ijs

Een ijsblokjesmaker vergt een kleine investering en natuurlijk zijn er ook nog de energiekosten, maar dat laatste heb je ook als je het ijs bevroren moet houden in de diepvries. Hoe dan ook is een ijsblokmaker op de lange termijn voordeliger dan het inkopen van zakken ijs. Dat is ook logisch: de producent wil er ook wat aan verdienen en je betaalt ook voor de transportkosten. Het is wel belangrijk dat je nooit meer ijsblokjes maakt dan wat je daadwerkelijk nodig hebt, want verspilling en besparen gaan niet samen.