LOADING

Type to search

4 tips om jouw tuin vloer te beschermen

Wonen

4 tips om jouw tuin vloer te beschermen

Delen
4 tips om jouw tuin vloer te beschermen

Nu de zomer weer hier is, brengen we allemaal weer veel tijd door buiten. Het is super fijn om van je eigen tuin te genieten. Natuurlijk wil je jouw tuin het langs zo mooi mogelijk houden. Zeker als je net een nieuwe tuinvloer hebt aangelegd, ben je vaak nog extra voorzichtig. Je wilt natuurlijk niet dat deze beschadigt. Wil jij de tuin vloer beschermen en zo lang mogelijk mooi houden? Dan doe je dat met deze 4 tips! 

1. Geimpregneerde tuintegels 

Het is mogelijk om te kiezen voor tuintegels die een extra laagje hebben. Deze hebben de naam geimpregneerde tuintegels. Geimpregneerde tegels zijn speciaal gemaakt voor in de tuin en worden voorzien van een beschermende laag. Deze laag beschermt de tegel tegen vuil, vocht en te veel zonlicht. 

2. Gebruik meubelglijders voor buiten 

Waar jij binnen wellicht je vloer beschermt met meubelvilt onder de stoelpoten, kun je ook je buitenvloer beschermen tegen het vele schuiven met meubels. Zo zijn er speciale stoelpootdoppen van rubber die de vloer beschermen tegen het schuiven van je meubels. Ook zorgen ze ervoor dat je meubels stevig staan. 

3. Houd ook een houten terras mooi

Houd ook een houten terras mooi

Heb jij geen stenen tegels, maar hout als buitenvloer? Dan is het goed om ook deze goed te beschermen. Dit doe je door hem te behandelen met een beits, olie of verf. Belangrijk hierbij is dat je begint met het voorbehandelen. Wanneer je dit niet goed doet, hecht de beschermlaag niet goed. Zo hoef je niet ieder jaar opnieuw te beitsen. 

4. Houd de vloer schoon

Wat voor vloer en bescherming je ook kiest, het is belangrijk dat je de buitenvloer schoon houdt. Als er vuil zoals zand of steentjes op de vloer liggen, zullen deze zorgen voor krassen wanneer je eroverheen loopt. Daarom is het belangrijk dat je jouw tuin terras regelmatig schoonmaakt. Het is goed om dit te doen met een zachte bezem, waarmee je jouw vloer niet beschadigd. Daarnaast is het goed om je terras regelmatig af te spoelen. 

Wil jij je buitenvloer zo lang mogelijk mooi houden? Dan doet je dat door bovenstaande tips op te volgen. Zo geniet jij ieder jaar weer van een heerlijke tuin. Succes!