LOADING

Type to search

4 handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Wonen

4 handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Delen
4 handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Moet je tijdens je renovatieproject een kleine badkamer inrichten? Dan is plaatsbesparend vanaf nu het codewoord. Toch hoeft dat helemaal niet te zeggen dat je aan luxe of kwaliteit hoeft in te boeten, enkel dat je het slim moet aanpakken. Hoe je nu je kleine badkamer optimaal inricht? Dat leggen wij even fijntjes voor je uit.

# 1. Vergroot de ruimte

Letterlijk zal dat natuurlijk niet lukken, maar je kan wel het een en ander doen om de ruimte groter te laten lijken. Daarom is het belangrijk dat je voldoende lichtinval garandeert, bijvoorbeeld door een raam te plaatsen. Vergeet dan natuurlijk niet om statische raamfolie aan te brengen of de buurman wordt al helemaal gek. Kies daarnaast voor witte kleuren. De muren van de badkamer mogen perfect spierwit zijn en ook de badkamermeubels komen maar beter in het kleur wit. De ruimte voelt meteen een stuk groter aan. Liever wat extra contrast door een modern interieur? Dan kan je ook kiezen voor zwart kraanwerk of enkele donkere details. Ten slotte helpen spiegels om een ruimte groter te laten aanvoelen.

# 2. Combineer bad en douche

Kleine badkamer inrichten

In een kleine badkamer hoef je echt niet te kiezen tussen een bad en een douche. Staat de badkamer bijvoorbeeld over een hellend dak? Dan kan je opteren voor een plaatsbesparend (halfvrijstaand) bad dat de verloren ruimte handig inneemt. Ook een asymmetrisch bad is een goed idee omdat je dan vaak net wat extra ruimte hebt. Dit kan je dan weer combineren met een inloopdouche in de andere hoek van het bad. Kies dan wel voor een glazen scherm om het open en ruim gevoel te behouden. Ten slotte is ook een bad-douchecombinatie een goed idee. Kies dan voor een stijlvolle combinatie door je bad te combineren met een transparant badscherm en een luxueuze regendouchekop.

# 3. Slim opbergen

Om voldoende opbergruimte te voorzien in een kleine badkamer moet je doordacht te werk gaan. Een aanrader is een badkamermeubel waarbij de afvoer niet centraal verloopt. Denk daarbij aan een afvoer die helemaal op het einde zit en waarbij het oppervlak schuin afloopt. Hierdoor behoud je een maximale opbergruimte en zit de afvoer nooit in de weg. Een zwevend badkamermeubel krijgt hoe dan ook de voorkeur omdat het zijn open effect ook in een kleine badkamer behoudt. We merken ook dat muren vaak nog ongebruikt blijven terwijl je zelfs op een eenvoudige wandplank veel kwijt kan. Gebruik ten slotte ook de ruimte achter de deur, bijvoorbeeld door er een vlakke handdoekdroger te hangen.

# 4. Ga voor een compact toilet

Moet je ten slotte ook nog eens ruimte hebben voor een toilet in de badkamer? Kies dan voor een compact toilet. Deze toiletten zijn iets kleiner, maar dat stoort hoe dan ook minder dan een gebrek aan beenruimte. Er zijn al toiletten met een diepte van minder dan 45 centimeter. Een hangend toilet is zeker aan te raden.