LOADING

Type to search

4 belangrijke tips om je baby mooi te leren zitten

Baby & Kind

4 belangrijke tips om je baby mooi te leren zitten

Delen
Baby leren zitten

Het is belangrijk dat je baby leert om mooi te kunnen zitten. Veel ouders durven dit wel eens over het hoofd te zien. Ondanks het feit dat dit niet meteen een ramp is kan een goede houding voor je baby uiteraard zeer belangrijk zijn. Is het voor jou ook niet helemaal duidelijk hoe je er nu precies voor kan zorgen dat je baby mooi gaat zitten? In dat geval zullen de vier tips op deze pagina je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen!

1.) Voldoende tijd op de buik doorbrengen is belangrijk

In eerste instantie kan het belangrijk zijn om je baby voldoende tijd op zijn of haar buik door te laten brengen. Dit omwille van verschillende redenen. Op deze manier vindt er namelijk een versterking plaats van de spieren die zich in de rug evenals in de nek van de baby bevinden. Hou er wel rekening mee dat je baby steeds over de mogelijkheid moet beschikken om zijn of haar hoofdje op te kunnen tillen. Dit is een duidelijk teken dat de rug van je baby voldoende sterk is en dat hij of zij voldoende is ontwikkeld om rechtop te zitten.

2.) Neem plaats bij je baby

Een zeer belangrijke en eigenlijk ook best leuke tip voor de ouders heeft betrekking tot het feit dat je bij je baby kan gaan zitten. Bij voorkeur neem je in kleermakerszit plaats naast je baby en neem je hem of haar op de schoot. Met de rug tegen de buik van jou als ouder is het mogelijk voor het kindje om rechtop te gaan zitten.

3.) Laat de baby zoveel mogelijk zelf proberen

Heb je het gevoel dat je baby sterker wordt? In dat geval is het aan te raden om hem of haar in een zittende positie te plaatsen. Neem plaats naast de baby en kijk of hij of zij er in slaagt om zelfstandig te gaan zitten. Het is hierbij volledig normaal dat je kindje in eerste instantie een beetje zal wiebelen. Maak je hier echter geen zorgen over, het maakt deel uit van het leerproces. Heel wat baby’s slagen er in principe op deze manier in om tussen de 4 en 7 maanden rechtop te zitten… dit uiteraard met de nodige hulp van de ouders.

4.) Zet je baby zittend neer

Last but not least spreekt het voor zich dat je er ook voor moet zorgen dat je kleintje kan wennen aan de nieuwe houding. Het wordt dan ook aangeraden om hem of haar regelmatig even in een zithouding te plaatsen. Ga je dit doen? Dan is het wel belangrijk om naast je baby te gaan zitten. Hij of zij kan namelijk elk moment omvallen! Dit gezegd zijnde is dit allemaal slechts zeer tijdelijk. De kans dat je baby in geen tijd mooi zelf rechtop kan zitten is dan ook bijzonder groot. Het spreekt voor zich dat je wel ten allen tijde aandachtig moet blijven. In ieder geval, wil jij ook je kindje goed en efficiënt leren rechtop zitten? Dan kunnen de tips die zijn terug te vinden op deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen!