LOADING

Type to search

3 tips voor de beste haarverzorging en een prachtige haardos

Gezondheid Lifestyle

3 tips voor de beste haarverzorging en een prachtige haardos

Delen
3 tips voor de beste haarverzorging en een prachtige haardos

Wat is de beste haarverzorging? Moet je je haar wel elke dag wassen? Is het goed om deze telkens de kammen? Hoe zit dat eigenlijk met het gebruik van haarverf? Allemaal vragen en geen antwoorden. Althans, vaak hoor je zeer tegenstrijdige berichten. Iedereen lijkt iets anders te verstaan onder goede haarverzorging. Daarom is het des te lastiger om een eigen aanpak te bedenken. Hoog tijd om hier dus enkele goede tips voor te geven. Je haar verzorgen? Dat doe je zo!

1.      Niet te vaak wassen

Er zijn heel veel verschillende haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Misschien wel het meest opvallende product is toch wel de ‘elke dag shampoo’. De meesten van ons hebben immers van jongs af aan geleerd dat elke dag je haar wassen niet goed is. Dat klopt ook. Dergelijke producten zijn enkel een lokkertje, zodat mensen toch het gevoel krijgen dat ze hun haar probleemloos kunnen wassen.

Vergelijk het echter eens met kindershampoo. Deze beschikt over veel minder uitdrogende stoffen dan onze shampoo. Toch zal je ook de haren van je kind niet elke dag wassen.

Feit blijft dat het haar van nature over een reinigingskracht beschikt. Hoe vaker jij je haar wast, hoe meer je de natuurlijke stoffen uit je haar verwijderd. Daarom is het ook mogelijk om je haar te ‘trainen’. Ben je het nu bijvoorbeeld gewend om wél elke dag je haar te wassen? Dan is de kans groot dat je haar niet alleen heel droog is, maar ook dat deze heel snel vet wordt. Als je één dag vergeet, zie je dit direct terug aan je haardos. Wanneer je dit echter enkele weken stug vol blijft houden – ondertussen je haar gewoon lekker in een staart of knot doet – zal je merken dat het haar veel minder snel vet zal worden. Bovendien oogt het ook gezonder.

Niet te vaak wassen

2.      Gebruik de juiste producten

Besparen op haarverzorgingsproducten is nooit een goed idee. Het is heel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Investeer daarom echt in kwalitatieve natuurlijke producten. Op die manier weet je zeker dat je je haar niet onnodig uitdroogt en dat deze echt mooi blijft.

Wist je dat er heel veel verschillende soorten lijnen haarproducten zijn? Daarom is het goed om te weten hoe jij je haar zou omschrijven. Heb je droog en futloos haar? Krullend haar? Of haar dat snel vet wordt? Kies dan voor een product dat hierbij past.

3.      Extra voedingssupplementen

Je bent wat je eet. Dat wordt vaak gezegd. Een terechte uitspraak. Aan huid en haar kan namelijk gezien worden hoe jouw voedingspatroon eruit ziet. Eet je bijvoorbeeld vaak vettig eten? Dan zal dit direct duidelijk te zien zijn. Ook bij vitamine- en mineralen tekorten is dit direct duidelijk te merken. Extra voedingssupplement kunnen dus niet alleen jouw lichaam ondersteunen, maar ook je haar. Hierbij zijn met name vitamine A, biotine, zink en vitamine B2 van essentieel belang.