LOADING

Type to search

3 gehypete afvalwonderen: werken ze ook echt?

Gezondheid

3 gehypete afvalwonderen: werken ze ook echt?

Delen
3 gehypete afvalwonderen werken ze ook echt

Om af te vallen, is het belangrijk om voldoende te bewegen en om gezond te eten. Eigenlijk is het heel eenvoudig: als je meer calorieën verbrandt dan je inneemt, val je af. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor sommige mensen is afvallen echt een huzarenstukje en blijkt het maar niet te willen lukken. Of ze krijgen te maken met het verfoeide jojo-effect. Het hoeft niet te verbazen dat de interesse in wondermiddeltjes en wonderdiëten enorm groot is. Onder andere het vastendieet en afval pillen kunnen op veel enthousiasme rekenen. Werken ze ook echt en wat moet je erover weten? We lichten het voor je toe.

Vastendieet

Het vastendieet, ook wel eens intermittent fasting genoemd, kent steeds meer fans. Het is een populaire vorm van vasten dat verschillende uitvoeringen kent. Soms dien je bijvoorbeeld twee dagen per week te vasten en kan je vijf dagen normaal eten. Bij andere varianten mag je enkel op bepaalde momenten van de dag eten, bijvoorbeeld tussen 10 uur en 18 uur. Het voordeel is dat je minder gaat snacken en dat het eenvoudig is: uren tellen, is gemakkelijker dan calorieën tellen.

Bovendien wordt het steeds duidelijker dat niet alleen het aantal calorieën belangrijk is, maar ook wanneer je ze inneemt. Onderzoeken hebben aangetoond dat ’s avonds of ’s nachts eten bijvoorbeeld een verband vertoont met overgewicht. Daarnaast schakelt je lichaam tijdens het vasten over op vetverbranding in plaats van glucoseverbranding. Het hoeft met andere woorden niet te verbazen dat het dieet van de sterren ook bij het plebs veel fans kent. Een wondermiddel is het echter niet. Als je gezond wil afvallen, zal je nog steeds moeten letten op wat je eet. Ook voldoende bewegen, blijft belangrijk.

Afslankpillen

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor afslankpillen als de Fast Burn Extreme. De Fast Burn Extreme zou een middel zijn om de hoeveelheid lichaamsvet terug te dringen. Over de zin en onzin van dergelijke afvalpillen is reeds veel geschreven. Het Voedingscentrum geeft aan dat wetenschappelijke onderzoeken naar dergelijke pillen niet altijd goed zijn uitgevoerd. Indien het gaat om pillen die geldig in Europa worden verkocht, zijn ze in ieder geval niet schadelijk. Dit op voorwaarde dat je ze inneemt volgens de bijsluiter en dat je ze niet (zonder medisch advies) combineert met medicijnen.

Door het ontbreken van goede onderzoeken is het aan te raden om een beroep te doen op onafhankelijke platformen als Afslankpillen.nl. Daarnaast raadt men af om (online) afslankpillen te kopen in het buitenland, bijvoorbeeld via Chinese websites. Het is niet altijd duidelijk wat in dergelijke pillen zit en soms kunnen de bestanddelen zelfs ronduit gevaarlijk zijn.

Semaglutide

Semaglutide is een medicijn dat door Britse onderzoekers wordt geprezen. Het zou een echte gamechanger zijn en niet zomaar het zoveelste vermeende wondermiddeltje. Naar dit medicijn is een studie uitgevoerd bij ruim tweeduizend mensen. Dit onderzoek toonde een gemiddeld gewichtsverlies van ruim vijftien kilogram aan gedurende een periode van evenveel maanden. Het medicijn zorgt ervoor dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt, waardoor je minder eet en uiteindelijk afvalt. Het medicijn (in de vorm van injecties of tabletten) is niet vrij te verkrijgen, maar is wel veelbelovend.